Nyhet

Sophia Nordenö inför SW-SM: ”Jag börjar hitta mig själv i grapplingen mer och mer…”

Med några dagar kvar till årets SM i submission wrestling är tävlingsförberedelserna i slutskedet. Vi har fått en pratstund med World Combat Games-guldmedaljören Sophia Nordenö om hennes tankar inför SM. Hur har förberedelserna sett ut inför SM? – Jag har inte förändrat min träning något avsevärt utan försökt att köra mycket utan GI och lagt fokus …

Hur har förberedelserna sett ut inför SM?

– Jag har inte förändrat min träning något avsevärt utan försökt att köra mycket utan GI och lagt fokus på mina svagheter och jobbat mycket från dessa positioner och drillat. Jag har ingen direkt vikt att tappa, har legat stadigt i vikt sedan ryssland, så ev kanske några 100 gram vilket känns otroligt skönt då jag inte är någon förespråkare av deffning och viktminskning inför tävlingar.

Hur skulle du summera ditt år så här långt?

– Året började med mycket rehab efter axelskadan jag ådrog mig på VM i Polen 2012, men jag gjorde min comeback i slutet av april och har därefter försökt tävla på alla större mästerskap i Sverige samt att jag var iväg på FILAs VM i somras som gick över förväntan och som sedan banade väg för World Combat Games. Allt har flutit på och jag känner mig starkare än någonsin samt att jag börjar hitta mig själv i grapplingen mer och mer även om det alltid finns saker att fortsätta traggla.

Årets SM blir sista tävlingen någonsin med FILA-regler. Vad anser du om FILA-regelsystemet och vilket föredrar du av FILA och kommande ADCC-regelsystemet?

– Taggar SM nu till helgen med allt vad det innebär, och mina förhoppningar är att nästa SM går i ADCCs spår, då jag föredrar deras regelsystem jämfört med FILA:s. Jag tycker det systemet banar väg för ett mer öppet game och det passar helt enkelt mig bättre.

Hur kommer tiden efter SM att se ut – vad ser du fram emot mest till nästa år?

– Förhoppningarna inför nästa termin är att fortsätta att utvecklas och förhoppningsvis få tävla en ADCC-tävling mot de bästa, samt att få åka tillsammans med klubbkamrater åka och tävla European Open i Portugal nu i vår.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer