Nyhet

Kickboxningsförbundet fortsätter sin utbildningssatsning

I helgen genomfördes ytterligare en utbildning till Licensierad Kickboxningsinstruktör. Det är en långsiktig strategisk satsning ifrån Svenska Kickboxningsförbundet där man avser höja sportens kompetens nationellt för att kunna möta en ökad internationell konkurrens.

I helgen genomfördes ytterligare en utbildning till Licensierad Kickboxningsinstruktör. Det är en långsiktig strategisk satsning ifrån Svenska Kickboxningsförbundet där man avser höja sportens kompetens nationellt för att kunna möta en ökad internationell konkurrens. Detta var tredje kullen för i år som fick en genomgång av framförallt fysikens betydelse för idrotten. Idrottsspecifik rörlighet, styrkekrav, konditionskrav, periodisering inför mästerskap, instruktörskunskap och mycket mer.

14 timmar lång och med ett gediget utbildningsmaterial, som sedan kan användas som referensmaterial att falla tillbaka på när man som instruktör kör fast eller behöver ny inspiration. Nästa tillfälle planeras till februari 2014 och är öppen för alla utövare som är medlemmar i Svenska Kickboxningsförbundet.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer