Nyhet

Martin Svensson inför SW-SM: ”Tycker det är kul att strypa folk”

Med några dagar kvar till årets SM i submission wrestling är tävlingsförberedelserna i slutskedet. Vi har fått en pratstund med skånske MMA-fightern Martin Svensson inför helgens matcher. Hur har förberedelserna sett ut inför SM? – Mina förberedelser inför sm har varit si och så. Jag skulle egentligen gått en thaiboxningsmatch och all min fokus har …

Hur har förberedelserna sett ut inför SM?

– Mina förberedelser inför sm har varit si och så. Jag skulle egentligen gått en thaiboxningsmatch och all min fokus har legat på thaiboxningen tills i måndags, då jag fick reda på att jag inte fick någon thaiboxningsmatch och jag beslöt mig för att ställa upp i SM. Så jag har specialiserat min träning mot thaiboxning men ska tävla i SW, lite dumt.

Just nu ska jag gå upp 2 kg väger 75 kg. Aldrig varit i denna situationen känns gott. Äter bacon varje kväll.

Hur skulle du summera ditt 2013 så här långt?

– Mitt år har verkligen varit upp och ner jag har provat på en ny/gammal viktklass, vilket gått bra. Jag har gått en titelmatch i en av världen största organisationer, vilket var fantastiskt. Dock förlorade jag, men nu vet jag att jag vill ha Cagewarriors bälte och kalla mig världsmästare.

Jag har börjat fokusera mer och mer på andra delar av mitt liv än mman, har börjat plugga och ska bli sjukt smart. Känns bra att ha något annat i huvudet än mma hela tiden. Mina idrottsliga prestationer har också blivit bättre tack vare ett annat fokus, jag kan slappna av mer och njuta av sporten, det är inte mitt jobb längre utan mma har blivit en hobby igen.

Nu har jag en mma-match kvar i år, som är på hemmaplan vilket kommer bli fantastiskt. Trophy är Sveriges bästa mma-gala. Min klubb Frontier mma med Bobby som är en fantastiskt bra coach och tränare, gör så att jag och vi alla som tränar blir bättre och bättre för varje dag. Vill tacka alla på Frontier, Bobby och Fredrik för att ni stöttar och hjälper mig.

Årets SM blir sista tävlingen någonsin med FILA-regler. Vad anser du om FILA-regelsystemet och vilket föredrar du av FILA och kommande ADCC-regelsystemet?

– Jag kan inte svara på vad jag tycker om de olika regelverken i grappling, är för dåligt insatt i det hela. Tycker det är kul att strypa folk, och jag är glad så länge jag får göra det.

Hur kommer tiden efter SM att se ut – vad ser du fram emot mest till nästa år?

– Nästa år ska jag tävla sjukt mycket i thaiboxning och mma. Det enda jag ska göra är att tävla, tävla och åter tävla för det är det bästa som finns.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer