Nyhet

Jennifer Österlin går match på Bangla Stadium

Jennifer Österlin från FMT i Göteborg befinner sig i Thailand och har en match inbokad på Bangla Stadium nu på fredag. Motståndare är en fransyska med namnet Mariah och förutsättningarna är fulla thairegler utan skydd och med armbågar. Vi fick en pratstund med Österlin inför matchen.

Hur känns det att tävla i Thailand?

— Att tävla i Thailand skiljer sig en del från att tävla i Sverige. Dels ser träningen ganska så annorlunda ut. Mer nötande, längre pass och mycket fokus på kondition. Sedan kommer jag coachas av min tränare här från Tiger – Kai. Det kommer innebära att jag inte kan ha samma diskussion med hörnet i rondvilorna som jag brukar, mest på grund av språket. Men också för att jag inte haft honom som coach tidigare. Men det jag garanterat får är jag en extremt rutinerad och luttrad coach som kommer supporta mig till tusen genom hela matchen!

Hur skiljer det sig från att t ex gå en turnering som EM och VM?

— Det är ju fulla thairegler vi kommer gå under – vilket innebär inga skydd, tunna handskar, armbågar och knän mot huvudet i 5 x 2min ronder. Det gör man sällan i Sverige, inte heller i IFMA-mästerskapen, där man ju har hjälm, armbågs- och benskydd. Rent generellt brukar tempot i matcherna här vara lägre än i IFMA, men när det väl smäller så smäller det duktigt.

Du har varit sjuk, oroar du dig för att orken inte ska räcka?

— Jag är inte speciellt orolig för orken – jag kommer göra det bästa jag kan med det jag har. Jag kan inte göra mer än vad jag redan gjort. Tar jag slut för att jag eventuellt har rester av en infektion i kroppen så får jag ta det problemet då… det är inget jag funderar för mycket över!

Vad har du för plan för matchen?

— Mitt mål för matchen är att gå in ordentligt i duellerna. Våga lita fullt ut på mina tekniker och min kapacitet. Sätta ner foten ordentligt och förklara vem som bestämmer. Jag ser jättemycket fram emot matchen, nervositeten börjar komma så smått och det börjar bli väldigt verkligt att det börjar närma sig nu.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer