Nyhet

Emil Hartsner inför SW-SM: ”Det var inte på tal att jag skulle ställa upp”

Med några dagar kvar till årets SM i submission wrestling är tävlingsförberedelserna i slutskedet. Vi har fått en pratstund med MMA-talangen Emil Hartsner om hur han känner inför helgen. Hur har förberedelserna sett ut inför SM? Har inte direkt haft några förberedelser inför SM i och med att det inte var på tal att jag …

Hur har förberedelserna sett ut inför SM?

Har inte direkt haft några förberedelser inför SM i och med att det inte var på tal att jag skulle ställa upp. Jag hade istället tänkte tävla i Thaiboxning, men fick ingen match. Så jag kände att jag måste få ”kriga” lite, då anmälde jag mig i sista stund till SM. Jag tränar alltid hårt, och kommer komma väl förbered. Vikten är bra, kommer att köra i -66kg så det är inga större problem, kommer kanske få ta en sväng i min kära bastu, men det är bara skönt:)

Hur skulle du summera ditt 2013 så här långt?

Detta året har varit rätt galet, Har medverkat i TUF vilket var en fantastiskt erfarenhet, även fast det inte gick hela vägen. Jag har ochså åkt på min första förlust i min pro-karriär vilket suger. MEN jag tar det som en lärdom och fortsätter köra på som jag gjort. Det är inte lätt att förlora, men det är förluster som skiljer en mästare och en OK fighter. Jag har vänt en tråkig förlust till något positivt, och kommer tillbaka bättre och hungrigare.

Årets SM blir sista tävlingen någonsin med FILA-regler. Vad anser du om FILA-regelsystemet och vilket föredrar du av FILA och kommande ADCC-regelsystemet?

Att det är sista gången vi kör med FILA regler är riktigt bra, FILA har förstört brottningen och nära att förstöra SW med ett uselt system. Nu för ADCC systemet kommer in i bilden kan det bara bli till något bättre.

Hur kommer tiden efter SM att se ut – vad ser du fram emot mest till nästa år?

Tiden efter SM kommer Jul och massvis med mat, vilket är något jag älskar! Jag kommer fortfarande jaga tävlingar i SW och Thaiboxning för att hålla igång, och sedan tidigt nästa år hoppar jag in i buren igen och släpper loss!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer