Nyhet

Boxning: Mikaela Laurén ställer in siktet på Club Fights!

Mikaela Laurén har haft en minst sagt imponerande karriär som proffs. Med bara några få matcher som amatör så bestämde hon sig att det var proffslivet som gällde. Och tre världsmästartitlar senare så kan man klart se att hennes ambition inte grundades i tomma fantasier.

Jag fick tag i Mikaela för en intervju mellan hennes hektiska schema av träning, jobb, tv-inspelningar och inspirationstalande för att prata om det senaste i proffskarriären.

Din senaste match var mot tyska stjärnan Christina Hammer. Hur har tankarna gått efter den matchen?

Det var faktiskt min bästa match hitintills i karriären så även om det inte räckte till vinst denna gång så är jag otroligt nöjd då matchen var super jämn trots att jag gick upp en viktklass. Jag känner att den utvecklade mig väldigt mycket på flera plan och faktiskt bara bekräftade att jag verkligen hör hemma i världstoppen. Nästa gång, om jag får chansen, slår jag henne. Den matchen har bara gjort mig mer ”hungrig” och redo att kliva upp i nya titelfighter. Men helst i min egen viktklass.

Hur ser du på motståndet i damproffsboxningen?

Tyvärr så finns det inte så många att möta i toppen men än finns det flera superduktiga tuffa tjejer som jag gärna kliver upp emot. Hoppas bland annat få chansen att utmana amerikanska Tiffany Junot om hennes WBC titel

Din nästa match är i Göta Källare och Club Fights. Hur kom konceptet Club Fights till?

Jag, Stefan och Vido tyckte alla tre att det saknades galor i Sverige med det där lilla extra. Vi ville göra en annorlunda gala som underhåller på fler sätt och ersätter till exempel en kväll på krogen. Här får du liksom hela paketet. Både underhållning i ringen och en rolig kväll på krogen/nattklubben med vänner, familj och pojkvän/flickvän. Kan inte bli mycket bättre.

Mik 6x2

Mikaela Laurén under Club Fights 2012 med Stefan Fernström

Du är en av de drivande i satsningen, vad är din vision med Club Fights?

Att det ska bli så lyckat att vi ska kunna göra detta till ett återkommande event flera gånger per år. Vi svenska fighters behöver en hemmaarena och jag tror intresset att se på bra boxningsmatcher om det är en lite roligare arena är större än man tror. Vi vill att Clubfights ska förknippas med underhållning, bra boxning och en garanterat rolig och innehållsrik kväll. Förhoppningsvis kan vi även utöka detta koncept och göra någonting större snart. Men vi vill först och främst att detta ska locka vanliga ”Svenssons” och även tjejer att komma och titta på kampsport och få upp intresset för denna underbara sport.

Tror du att Sverige har det som krävs för att skapa svenska titlar? Som till exempel England har Brittiska Commonwealth titeln.

Nej tyvärr. Vi är ett för litet land med för få utövare och än så länge är intresset för dåligt i Sverige. Men förhoppningsvis kommer vi dit en dag.

Du har börjat arbeta med veterancoachen Stefan Fernström. Har din boxning förändrats efter detta?

Utan Carlos Echegaray, som har lärt mig att boxas från grunden och varit min coach från dag ett, så hade jag aldrig nåt så här långt. Sen jag började jobba med Stefan så har min boxning nått en annan nivå och utvecklats något enormt. Han ser dom där små detaljerna och jag har inte bara börjat slå mycket hårdare och explosivare än tidigare utan jag har fått en mycket bättre teknik och har en helt annan balans i boxningen. Det inte Carlos ser, ser Stefan och vice versa. Sen Stefan kom in i bilden har jag fått en nytändning och har även blivit mycket tryggare i min boxning och lugnare i min tillvaro. Kombinationen Carlos/Stefan känns oslagbar! Jag är lyckligt lottad som har båda dessa fantastiska coacher vid min sida.

Mikaela 1x2

Mikaela Laurén med Carlos Echegaray

Hur har uppladdningen sett ut inför denna matchen?

Jag har haft ett flertal stora matcher på gång under hösten men tyvärr så blev ingen av dem av denna gång. Det har dock gjort att jag har hållit igång på hög nivå sen slutet av sommaren och då en av matcherna som det var tal om bland annat var en historisk match på damsidan med 12×3 minuter så har jag nog bättre konditionen än någonsin. Jag har även kört väldigt mycket alternativ träning och tävlade bland annat i triathlon i slutet av sommaren. Jag har heller aldrig haft så mycket tjejsparring som jag haft sista tiden med ett flertal olika tjejer så uppladdningen har varit över förväntningarna. Något som också varit väldigt positivt i uppladdningen sista tiden är att jag har fått lite träningssällskap av både Akilles Adnan och Karzan Salim, som båda två ska vara med på ClubFights, och dessa två killar har lyft både stämningen och tempot på träningen.

Nästa match är mot Rita Kenessey från Ungern. Vad vet du om motståndet?

Jag vet att Rita är en tuff ungrare som går ”framåt” och krigar. Hon är kanske inte världens mest tekniska tjej utan går mer på styrka och forcerar. Vi har därför lagt upp träningen lite därefter och jag ska försöka att stoppa upp henne och visa att det är jag som bestämmer i ringen från första början.

Berätta lite om de människorna som hjälper dig. Vilka ingår i Team Laurén?

Dom viktigaste personerna är som ni nog förstått Carlos Echegaray och Stefan Fernström men även Carlos bror, Val Echegaray, är en riktig guldklippa. Han följer med jorden runt på alla matcher och hjälper till något helt otroligt mycket. Sen är mitt största stöd och trygghet min kära far. Han har stöttat mig något enormt i min satsning på alla sätt och vis och åker även han med världen över för att finnas på plats när jag krigar i ringen. Hela min familj är faktiskt helt underbar med alla syskon, föräldrar och styvföräldrar inkluderade och jag hade inte klarat denna satsning utan dom.

Till och med min läkare till mamma, som i början hatade boxning, är nu insatt i både träningar, uppladdningar och tävlingar. Även om hon inte är störtförtjust i mitt val av sport så stöttar hon mig till 100 % även hon och finns vid min sida så ofta hon kan även på tävlingar. Hon var till och med tävlingsläkare på förra Club Fightsgalan vi arrangerade på Göta Källare. Sen så har vi ju min ena lilla syster Jessica som dom flesta säkert ha sett i min ringhörna som min privata coola ”ring-girl”. Har varit helt fantastiskt att ha med henne vid min sida under matcherna och gjort det hela lite roligare. Hon är liksom min lilla maskot på något vis och hör till. De tre matcherna som hon inte varit med på är faktiskt de enda som har jag förlorat så hon måste vara med vid min sida känns det som. Sen så är min underbara bästa vän Anna oslagbar som stöd. Mer förstående och stöttande vän kan man inte hitta och även hon åker med på tävlingar utomlands. Vilket team jag har.

Mikaela 2x2

Mikaela med coach Carlos Echegaray, systern Jessica Laurén, coach Stefan Fernström och cornerman Val Echegaray.

Den sista och avslutande frågan är alltid den mest spännande, och den som alla fightfans vill ha svar på. Vilken mat är det som gäller för dig efter match? :)

Efter just denna match så blir det nog någonting från barmenyn på Göta källare som till exempel en fet saftig hamburgare med en stor kall till det.

Mikaela Laurén har ett professionellt record på 19-3-0. Mikaela är rankad tvåa på världsrankingen i mellanvikt efter Christina Hammer. Hon innehar två världsmästartitlar i superweltervikt och har även innehaft titeln som världsmästare i mellanvikt. Hon bor och arbetar, mestadels, i Stockholm och tränar på boxningsklubben BK dalen.

För att se Mikaela Lauréns nästa match så ska ni tar er ner till Göta källare i Stockholm den 14 december och heja fram våra svenska boxare!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer