Nyhet

Skoglund ska försvara titeln den 18 januari

Erik Skoglund ska försvara den EU-lätttungviktstiteln den 18 januari på Fight Night i Fredrikshamn, Danmark.

Den regerande mästaren i EU-lättungvikt, Erik Skoglund (18-0, 9 KO) kommer att göra det första titelförsvaret i Fredrikshamn den 18 januari på Arena Nord. Den obesegrade 22-åringen har ingen motståndare klar i skrivande stund.

— 2014 kommer att bli ett stort år för Erik och för svensk boxning,” säger promotorn Nisse Sauerland sagt.

— Han visade verkligen sin klass i hård kamp mot Lolenga Mock.Han har den kompetens och hjärta att vara något speciellt, och en seger den 18 januari kommer att bli nästa steg mot toppen.

Skoglund är stolt över att vara med och boxas på Arena Nord igen.

— Det ska bli häftigt att göra mitt första titelförsvar i Fredrikshamn, sade han. Jag har fightats där tre gånger och jag har fina minnen. Det är inte så långt från Sverige heller, så jag hoppas på en fantastisk atmosfär. Det var otroligt i min sista match mot Mock i Kolding och jag verkligen behövde stöd från publiken den kvällen. Jag kommer återigen vara beredd på tolv omgångar av hård boxning. Jag kommer att vara i mitt livs form.

Även Cecilia Braekhus (23-0, 7 KO), welterviktsmästaren i WBA, WBC och WBO och Dennis Ceylan (9-0, 5 KOS) är klara för galan.

— Vi är glada att komma tillbaka till Fredrikshamn, säger promotor Nisse Sauerland. Arena Nord kommer återigen att vara en smältdegel för norska, svenska och danska boxningfans. Cecilia Erik och Dennis är i olika stadier av karriären, men deras sammanlagda rekord av 50-0 talar för sig själv. Låt oss hoppas att 0 består efter matcherna.

Biljetter finns på www.arenanord.dk.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer