Nyhet

Jonas Jensen – ny redaktör på Fightermag.se

Fightermag.se utökar sin redaktion med ytterligare en redaktör. Vi har äran att presentera Jonas Jensen som kommer att ansvara för kickboxnings-rapporteringen på Fightermag.se.

35-årige Jonas Jensen från Göteborg är det senaste tillskottet på Fightermag.se. Han kommer att skriva om kickboxningsscenen. Nedan en intervju med Jensen.

Berätta om din kampsportsbakgrund?

— Mitt intresse för kampsport föddes under OS i Los Angeles 1984. Jag var 6 år och satt uppe på natten och såg på boxning med min pappa. Efter det var jag helt såld och ville börja. Mina föräldrar var dock inte lika entusiastiska. Det krävdes några år av övertalning, sedan kompromissade vi och jag fick börja på ju jutsu när jag var 12 år. Efter lite olika traditionella kampsporter blev det till slut boxning och kick/thaiboxning på gymnasiet. I slutet av 90-talet fastnade jag för MMA. Jag kände ganska snabbt att det var något jag verkligen ville satsa på. Vid den tidpunkten bodde jag i Örebro och kände att mina möjligheter att utvecklas där var begränsade, jag bestämde mig då för att flytta till Göteborg för att träna på den klubben som idag heter Gladius MMA. Där följde 7 år då jag verkligen levde för sporten. Jag vann SM i Shootfighting år 2002 (såvitt jag vet var det den formen av MMA som fanns i Sverige då). Runt 2006 bestämde jag mig för att göra en seriös proffssatsning. Den resulterade i väldigt många matcher som ställdes in i sista minuten. Det var oerhört tungt mentalt och efter att proffsdebuten äntligen var avklarad i England 2007 bestämde jag mig för att ta ett break och istället fokusera på tränarrollen. Kroppen och huvudet var slitna och suget efter att tävla, och ligga på den höga träningsdosen som professionell fighting kräver kom aldrig riktigt tillbaka. Under min tävlingskarriär fanns kick/thaiboxning alltid där som ett roligt komplement till MMA träningen.

När valde du att rikta ditt intresse på kickboxning helt och fullt?

— Under ganska många år instruerade jag på flera olika klubbar. Gladius MMA, Fighter Muay Thai och Fighter Kickboxning. På hösten 2010 fick jag en förfrågan om jag var intresserad av att bli chefsinstruktör och ordförande i Fighter Kickboxning. Jag hade sedan tidigare haft ansvar för tävlingsgruppen där och hade ett stort hjärta för klubben och medlemmarna. Jag tvekade aldrig till att tacka ja, även om det innebar att jag var tvungen att avveckla allt engagemang i övriga klubbar. Jag har dock inte släppt MMA helt. Jag hjälper fortfarande två proffsfighters med en del träning, coachning på matcher och som manager. Alexander Prodér från Alingsås och Peter Ryrland från Malmberget/Snow MMA. De är båda goda vänner till mig och jag har följt dem sedan de började med sporten för många år sedan.

Vad tycker du saknas i rapporteringen av kickboxning i Sverige?

— Det mesta tyvärr. Sverige har en väldigt levande kickboxningsscen. Mycket tävlingar och många utövare som håller hög internationell klass. De får dock inte alls den mediala uppmärksamhet de förtjänar.

Är det det läsarna kommer att få läsa mer om?

— Ja. Läsarna kommer få läsa om sportens profiler och få följa vad som händer på den svenska kickboxningsscenen.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer