Nyhet

Laziz kan utvisas idag

Boxningslöftet Laziz Sharifov hämtades i onsdags av två poliser och kördes till flyget. Han skulle med ett plan och utvisas från Sverige efter sex år i Sverige och med bara en termin kvar på gymnasiet. En ny utvisning kommer troligtvis att ske idag. Klockan 12.05 lyfter ett plan från Arlanda med en flykting till Moskva med anslutning till Kazakstan. Det är troligt att Laziz är den person som är ämnad att åka med det planet.

Laziz har lovordats som ett av Sveriges största löften inom boxning inför OS. 18-åringen skrek och gjorde motstånd när han sattes på planet och planet kunde därför inte lyfta. Istället togs han till psyket med självmordstankar.– Jag åkte in på psyket. Jag hade självmordstankar, det var därför de tog mig till psykiatrin. Jag hade jätteont i hjärtat och det sticker i händerna. När jag var där sa de att allting var okej och skickade tillbaka mig till Märsta, berättade Laziz för Metro.

Laziz klasskamrater, boxare, lärare med flera samlats de senaste två dagarna för att demonstrera mot utvisningen. På Facebook har över 5 300 personer gått med i gruppen ”Låt Laziz stanna i Sverige!” Sidan uppdateras ständigt om var 18-åringen befinner sig och hur han mår.

Hans offentliga biträde, det juridiska ombudet Madeleine Käärik menar att det ändå kan finnas hopp.

– Vi ska begära om ny prövning för att få stanna, åberopa nya omständigheter för asyl, säger hon till SVT.

Men tyvärr verkar det som om Laziz kommer att utvisas idag enligt den senaste tillgängliga informationen.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer