Nyhet

Historisk fäktning i Göteborg idag

I helgen, 1-3 november, hålls Swordfish som är världens största tävling inom Historical European Martial Arts, eller HEMA i Göteborg. Världseliten kommer hit från USA, Mexiko, Sydafrika och större delen av Europa. Sverige och framförallt Göteborg är väldigt framstående inom denna växande sport som har drygt 12.000 utövare i världen idag.

Deltagarna fäktar med modern skyddsutrustning av samma typ som sportfäktarna, och lite extra skydd såsom handskar, benskydd och armskydd. Ingen elektronik avgör om det är en träff, utan poängbedömning avgörs på samma sätt som i flera andra kampsporter med huvuddomare och flaggdomare. Det gäller att träffa utan att själv bli träffad.

Tävlingarna påbörjades i fredags och aktiviteterna håller på till söndag. Alla finaler går på lördag kväll 19.00-22.00 på Aktiviteten, Frejagatan 1 i Mölndal.

För schema se här.

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer