Nyhet

Träffa Linus Gustafsson, Fightermags nya boxningsskribent

Fighter Magazine utökar redaktionen. Linus Gustafsson är det senaste tillskottet och han kommer att skriva om boxning.

Berätta lite om vem du är?

– Jag är en 29-årig småbarnspappa från Göteborg, men nu boende i Härnösand i Västernorrland.

Vad har du för idrottsbakgrund?

– Jag har ett förflutet som basketspelare, spelade på juniornivå i div 1 och sedan i div 2 som senior. Var även andrecoach för stadslaget i Göteborg. Har testat på och utövat en mängd kampsporter: kickboxning, taekwondo, capoeira, krav maga och kung-fu.

Hur länge har du boxats?

– Jag har boxats sedan november 2009 i Timrå boxningsklubb.

Varför är boxning så intressant?

– Boxning är så intressant för att det är, enligt mig, den klassiska kampen mellan två människor samtidigt som det lockar fram det bästa mellan två fighters. Både i och utanför ringen. Med endast ett undantag hittills, så har jag inte träffat någon utövare i sporten boxning som inte är ödmjuk och mjuk utanför ringen. Det är härligt!

Varför tycker du det är kul och viktigt att skriva om boxning?

– Det är marginalerna som gör det så roligt att skriva om boxning. För att nå den absoluta toppen så skiljer det så lite för att lyckas eller att förlora. Att skildra detta är viktigt för mig, att icke-utövare förstår det som jag ser, att de känner det jag känner och att utövarna själva får en mänsklighet utanför blodet och knockouterna.

Din senaste artikel om Laziz Sharifov fick stor uppmärksamhet. SVT, TV4 och annan media tog upp frågan. Hur känns det att ha satt bollen i rullning?

– Det är en väldigt märklig känsla. Mitt inlägg var en protest mot detta som har skett och en vädjan riktat mot boxningsvärlden att stötta vår boxningskamrat. Att det var så många som skulle uppmärksamma det från livets alla läger och stötta trodde jag aldrig. Min förhoppning är att det hjälper Laziz Sharifov i slutändan att stanna i Sverige.

Vad kommer läsarna på fightermag att kunna läsa om på sidan?

– De kommer få en blandning av boxningsvärlden. Både nyhetsreportage samt artiklar om boxare från förr. Det viktigaste för mig är att göra så intressanta reportage som möjligt där läsaren får en god förståelse om boxningsvärlden.

Det blir en intervju med proffsboxaren Klara Svensson på måndag.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer