Nyhet

Kron Gracie gör MMA-debut 2014

Jiu jitsu-utövaren Kron Gracie, 25 år gammal, är en av de bästa utövarna inom Gracie-familjen. Han fick sitt svarta bälte av sin far, legenden, Rickson Gracie som 19-åring.

”Jag tror att jag ska göra min MMA -debut nästa år, det är mitt nästa steg ,” berättar Kron Gracie för Tatame Magazine .

”Jag rör mig ifrån från jiu – jitsu-tävlingar ett tag för att fokusera på det. Det är en sannare kamp, det finns ingen guard. Det är du och en annan man går till krig . Det är sannare än jiu – jitsu . ”

Kron Gracie började sin karriär som en grappler . Han fick allas uppmärksamhet inte bara för att vara Rickson Gracie son, men också för hans 51 – matcher i rad utan förlust i jiu – jitsu som lila och bruntbälte, där han besegrade varenda motståndare på submission. Lägg till vinsten mot MMA-veteranen Shinya Aoki på Metamoris 2.

Rickson Gracie slutade med MMA 2000 med en perfekt rekord av 11 segrar på 11 matcher och Kron Gracie vill göra ännu bättre ifrån sig än honom.

”Jag vill vara långt bättre än min far. Det finns inget annat alternativ för mig. Jag kommer att vara bättre än honom eller jag kommer inte ens försöka. Jag ser honom som någon att överträffa.”

Kron Gracie tränar just nu MMA med Jake Shields , Gilbert Melendez och Diaz-bröderna i Kalifornien, där han numera bor .

” Det var häftigt att träna med dem,” sade han.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer