Nyhet

Världsmästaren Österlin skolar om sig till kickboxare

Jennifer Österlin, världsmästare i thaiboxning, skall tävla i kickboxning till helgen i Norge. Tävlingen heter Scandinavian Open. Frågorna hopar sig, har hon övergett thaiboxningen? Fightermag.se fick sig en pratstund med Österlin inför kickboxningsdebuten.

Jag läste att du skulle gå match i kickboxing. Berätta!

– Japp. Ställer upp i WAKO tävlingen Scandinavian Open i Oslo till helgen. Anledningen till det är helt enkelt att jag har sjukt svårt att få matcher i thaiboxning förutom på mästerskapen, vilket är väldigt tråkigt. Så jag anmälde mig på vinst och förlust i K1 från början, och fick även match. Men detta blev ändrat, och jag fick frågan om jag kunde tänka mig ”vanlig” kickboxning – FC (bara boxning och sparkar över midjan) istället. Jag tyckte det kunde vara både roligt och väldigt utmanande så jag tackade ja.

Vad har du fått ändra?

– Jag har fått ändra en hel del i mitt ”tänk”, nu när det inte är tillåtet med varken clinch, knän eller låga sparkar. Men det känns jättekul och även om jag haft en väldigt, väldigt kort matchuppladdning så känns det som att jag har fått med mig en hel del som jag kommer kunna dra nytta av i thaiboxningen sen.

Har du slutat med Thaiboxning?

– Tanken är absolut inte att sluta med thai – tvärtom. Jag vill ju bli ännu bättre… men för att det ska ske så måste jag utmana mig själ och matcha, framför allt. Och en utmaning kommer det verkligen bli till helgen.

Vad tror du om dina chanser?

– Ska jag vara ärlig så vet jag inte så mycket om mina potentiella chanser i matchen… det är ett nytt regelsystem för mig, ett regelsystem där hon är hemma och jag saknar mitt bästa game. Men jag åker dit, gör mitt bästa, har kul och så får vi se hur långt jag kommer på det!

Vad har du gör målsättning?

– Min målsättning med helgen är att komma därifrån en upplevelse och erfarenhet rikare… och framförallt få komma upp i ringen igen. Kickboxning eller thaiboxning – det är i ringen jag vill vara.

Fotad och redigerad av Janne OlkkonenJanne.O Photography & Digital Art.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer