Nyhet

Elina Nilsson: ”Det kommer att bli en riktigt hård match”

Elina Nilsson är Sveriges mest rutinerade MMA-fighter med matcher i The Zone FC och Invicta. Dessutom har hon varit världsmästare i thaiboxning. På lördag går hon sin fjärde match i organisationen.

Vad har du för förväntningar på lördagens match?

– Jag tror det kommer bli en riktigt hård match. Vad som helst kan hända, det kan bli vilken matchbild som helst!

Hur har uppladdningen varit?

– Matchträningen med pro-gänget på Gladius MMA har varit grymt bra! Stämningen, drivet och upplägget i gruppen har aldrig varit bättre. Min egen uppladdning har i stort varit bra men tyvärr drabbades jag av en elak infektion en bit in i matchträningen som aldrig ville ge sig och jag var dålig i tre veckor. Trots en mindre handskada så hämtade jag mig bra på slutet dock och nu är det bara att köra. Jag har aldrig haft en perfekt matchträningsperiod under min karriär och även om denna periodens sjukdomstid var tung så har jag lyckats behålla fokus på att göra det jag kunnat, så bra jag kunnat, vare sig det handlat om träning eller återhämtning från sjukdom. Jag är redo.

Berätta om hur det känns att fightas inför hemmapublik?

– Göteborgspubliken är enligt mig den bästa kampsportspubliken i Sverige! Sportslig och kunnig! Det är en helt grym känsla att gå inför hemmapublik och Lisebergshallen är en perfekt arena där närheten till all spänning och action i buren ger en fantastisk stämning.

Är du orolig, spänd, nervös eller förväntansfull precis när du går in?

– När jag går in är jag fokuserad, lite nervös och väldigt, väldigt levande och närvarande.

Har du några rutiner på tävlingsdagen, vad?

– Jag har överlag väldigt mycket rutiner när det kommer till mitt idrottande och matchdagen är inget undantag. Jag brukar gå upp i bra tid även om jag inte pressar mig upp onödigt tidigt på morgonen. Jag tar en kortare promenad och äter sedan en lång och ordentlig frukost, gärna i soffan och till en bra film. På förmiddagen ser jag över min packning för resten av dagen och kvällen på arenan. Jag flätar håret och vid/efter lunch brukar vi sammanstråla i teamet. Jag äter ofta en ganska lätt lunch bestående av mat som magen är van vid och inte reagerar särskilt på. Jag ser till att fylla på ordentligt med vätska och vitargo. Under eftermiddagen umgås vi som sagt i teamet. Under den här tiden på dagen är jag som mest nervös.

Under själva matchen, kan du höra coachen och publiken?

– Oavsett MMA eller thaiboxning så har jag så gott som alltid August Wallén som coach. Vi har tränat och tävlat tillsammans i många år nu och jag hör alltid vad han säger under matchen. Jag hör publiken också, det hjälper och betyder mycket med hejjarop och support från publiken, men jämfört med den direkta coachingen från min corner så är det mer ett bakgrundsljud medan jag hör August knivskarpt.

Hur många kilo har du kvar idag att ta?

– Idag torsdag har jag 3-4 kg kvar att ta.

Hur tar du den sista vikten?

– Den sista vikten tar jag genom ett träningspass i svettdräkt och kläder och därefter sitter jag i bastu tills det är klart.

Vad betyder mest, vinst eller en bra insats?

– Jag älskar att vinna och vill alltid vinna. Jag kan däremot vara nöjd med min insats även om jag förlorar.

Varför ska folk komma och kolla på lördag?

– Det betyder mycket för alla fighters och idrottare att få stöd och support från klubbkamrater, familj och vänner. Jag tycker också det är viktigt att stötta kampsporten och de som arrangerar tävlingar och evenemang så att vi kan fortsätta utvecklas som aktiva idrottare, ledare, coacher och arrangörer. Jag tycker det är viktigt att supporta event så att vi kan fortsätta med att marknadsföra sporten, locka och inspirera fler till ett aktivt liv och i längden bidra till bättre folkhälsa. Support möjliggör också att arrangörer kan anordna fler galor i framtiden. Jag kommer gå på Superior Challenge i Scandinavium i november och ser fram emot det!

Sist men inte minst är stämningen på The Zone i Lisebergshallen något som måste upplevas på plats. Det kommer bli en spännande, rolig och actionfylld kväll!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer