Nyhet

Starka svenska insatser på VM i kickboxning

Dag 2 bjöd på flera starka svenska insatser på VM i kickboxning i Sao Paolo i Brasilien. Kristin Skante tog sig vidare genom att slå regerande europa- och världsmästarinnan Nieroda från Polen som hon tidigare förlorat mot och därmed är hon i semifinal. Skante låg efter på poäng inför den sista ronden. Hon krigade på …

Dag 2 bjöd på flera starka svenska insatser på VM i kickboxning i Sao Paolo i Brasilien. Kristin Skante tog sig vidare genom att slå regerande europa- och världsmästarinnan Nieroda från Polen som hon tidigare förlorat mot och därmed är hon i semifinal.

Skante låg efter på poäng inför den sista ronden. Hon krigade på och säkrade segern i sista sekund och slog därmed polskan som knockade henne i EM-finalen.

Nils Widlund som var tillbaka i landslaget efter ett uppehåll gjorde en av sina bästa matcher någonsin enligt egen utsago men förr mot en stark fighter från Serbien. Första ronden gick till serben men Widlund kom tillbaka i andra ronden och tog initiativet och ledde inför tredje och sista ronden. I sista ronden kom serben ut starkt och Widlund väntade på sin chans att återta kommandot och vinna matchen.

”Jag trodde han skulle få slut på energi så jag kunde börja plocka poäng och ta över igen. Han tog aldrig slut, lite övermänsklig. Han stod som rättvis segrare efter matchen”, skriver Widlund på sin Facebook.

Therese Gunnarsson, Sveriges dubbla världsmästarinna, tog sig vidare i turneringen genom att poängslå sin motståndare från Brasilien med 3-0. Hon var dock inte helt nöjd med sin insats.

”Jag är alltid seg första matchen i en turnering. Nu väntar en serbiska i semifinal.”, skriver Gunnarsson på Faceebook.

Maria Elin Olsson och Camila Rivarola är också vidare i turneringen efter fina vinster.

Olsson vann på päng 3-0 och nu väntar en motståndare från Kanada i semin. Rivarola mötte en brasilianska och vann i sin landslagsdebut och är därmed vidare till semifinal.

Sämre gick det för Farzad Rangrazia och debutanten Sandra Bengtsson som blev utslagna från turneringen.

Sverige har således fyra fightgers vidare i turneringen i semifinal. Dessa fyra personer är:

Kristin Skante
Therese Gunnarsson
Maria Elin Olsson
Camila Rivarola

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer