Nyhet

Boxning: Oscar Ahlin går åtta ronder för första gången

Oscar Ahlin (8-0, 8 KO) går sin första åtta ronders match mot erfarne Sirhey Demchenko på Nordic Fight Night i Kolding den 19 oktober i Danmark. För första gången i sin karriär, är Ahlin tänkt att gå en match över åtta ronder, om matchen går tiden ut det vill säga. Den 23-årige svensken har nämligen …

Oscar Ahlin (8-0, 8 KO) går sin första åtta ronders match mot erfarne Sirhey Demchenko på Nordic Fight Night i Kolding den 19 oktober i Danmark.

För första gången i sin karriär, är Ahlin tänkt att gå en match över åtta ronder, om matchen går tiden ut det vill säga. Den 23-årige svensken har nämligen avslutat alla sina åtta tidigare motståndare på KO, vilket ger honom en KO-frekvens på 100%.

Motståndaren Demchenko har på sina 14 segrar 10 knockouter på sitt samvete och han har endast förlorat en match i sin karriär.

”Detta kommer att bli en rolig kamp,” säger Ahlin ett ett pressutskick.

”Demchenko är erfaren och ganska tålig. Han kan ta ett slag, har han bara blivit stoppad en gång i sin karriär. Men jag har redan sett några hål i hans försvar. Naturligtvis kan jag inte förutspå en KO-seger, men om chansen uppstår, kommer jag definitivt att gå för det.”, säger Ahlin.

Nisse Sauerland tror på sin adept trots tufft motstånd:

”Demchenko är en kvalitetsmotståndare med bra slagstyrka, men jag är säker på att Oscar kommer att hitta ett sätt att besegra honom. Det är något speciellt med honom, och det är inte bara det faktum att han är 8-0 med 8 KO. Oscar har en speciell talang, en speciell gåva och det är en glädje att se honom boxas.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer