Nyhet

Krönika – Mike Wall: Förväntansfulla vibbar

Snart är det kursstarter ute i våra klubbar. En del har kanske precis dragit igång efter en härlig sommar. Andra kanske har tränat på som vanligt hela sommaren. Oavsett vilket så brukar det innebära en ny terminsstart både på klubben och i skolan när sommaren är över. Arbetsplatser fylls av nya och gamla medarbetare och det …

Snart är det kursstarter ute i våra klubbar. En del har kanske precis dragit igång efter en härlig sommar. Andra kanske har tränat på som vanligt hela sommaren.

Oavsett vilket så brukar det innebära en ny terminsstart både på klubben och i skolan när sommaren är över. Arbetsplatser fylls av nya och gamla medarbetare och det vibrerar av förväntan i luften på många ställen.

Jag har haft förmånen att uppleva ganska många terminsstarter då det kommer nya förväntansfulla medlemmar till våra klubbar. Antingen har de tränat kampsport på någon annan klubb tidigare eller så är det premiär att ta steget in i kampsportens underbara värld. Vi som instruktörer skall då försöka ta väl hand om alla nya och samtidigt ge de gamla medlemmarna det som de förväntar sig och förtjänar. Luften vibrerar av förväntansfulla vibbar.

Vi kan ta emot våra medlemmar på olika sätt. Antingen har vi satt agendan och berättar för alla nya hur vi vill ha det på vår klubb. Vi berättar om ordningsregler, förhållningssätt mot varandra, vilken utrustning som krävs mm. Eller så bjuder vi in till ett samtal där vi känner av hur de nya vill ha det, vilka förväntningar har de, vad vill de lära sig? I den bästa av världar kanske vi kan kombinera dessa båda varianter och få en bubblande kittel av entusiasm och samtidigt kunna hålla på den identitet som är VÅR klubb eller VÅRT team.

Under hösten skall även tävlingssäsongen dra igång igen. Nya och gamla fighters skall försvara sina egna färger, klubbens, teamets och instruktörens heder och ära.

Vi har stora förväntningar på resultat både vi som tävlar, coachar och leder. Det är viktigaste är dock att man känner att utvecklingen går framåt. Att våra fighters växer både som människor och fighters och lär sig hantera både vinster och förluster.

Det är viktigt att komma ihåg att vi alla varit nybörjare och det var något i bemötandet eller träningen i sig som gjorde att vi trivdes och ville komma tillbaka. Det är viktigt att komma ihåg den känslan och sprida den. Om vi kan leverera lite mer än vad våra elever förväntar sig , varje gång, då sprider de positiva vibbar i gruppen. Medlemmar pratar med vänner, bekanta, arbetskamrater mfl och på så sätt får man en positiv spiral.

Ta hand om vibbarna på ett bra sätt. De sprider sig som ringar på vattnet och vi får en härlig känsla. Det är viktigt för klubben, teamet och alla som är där. En spännande höst ligger framför oss som kommer att innebära att massor av nya medlemmar börjar upptäcka kampsporternas tjusning i våra klubbar. Men glöm inte bort era trotjänare som varit med ett tag, de är ryggraden i verksamheten och måste behandlas därefter. Gör vi detta bra då kommer kampsporterna att stå ännu starkare vid årets slut än nu. Jag älskar förväntansfulla vibbar, det får mig att må bra!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer