Nyhet

Erik Skoglund möter Lolenga Mock om EU titeln

Svenska tungviktaren Erik Skoglund kommer möta veteranen Lolenga Mock om EU titeln.

Som vi skrivit tidigare har EBU gett Erik Skoglund, 17(9 KO)-0-0 en chans som utmanare till den vakanta EU-titeln i lätt tungvikt. Motståndet kommer den Danska veteranen Lolenga Mock, 31(12 KO)-13-1 stå för. Efter budgivning blev de i går klart att de blir Skoglunds Team Sauerland som får arrangera matchen. I dagsläget är de inte klart var och när matchen kommer gå av stapeln.

Erik Skoglund besegrade i sin senaste match Italienaren Lorenzo Di Giacomo, 41-8-1 efter enhälligt domslut. Matchen innan vann Skoglund mot Britten Luke Blackedge, 13-1-1 och tog då hem WBC Youthtiteln i lätt tungvikt. Lolenga Mock må vara 41-år gammal men kommer senast från en stark seger mot Tysken Patrick Dobroschi, 13-2-3. Största meriterna kommer dock från super mellanvikt där Mock varit EBU mästare två gånger, WBO interkontinental samt Öst och Central afrikansk mästare (Mock är född i Kongo).

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer