Sami Asis sista fight

Sami Aziz kliver in i buren en sista gång på hemmaplan på Superior Challenge Göteborg i november.

Sami har bestämt sig för att han vill gå en sista match på hemmaplan i Superior Challenge Göteborg den 23 november. Det är första gången en MMA-gala kommer till Scandinavium och Sami vill gå sin sista match där allting en gång började för honom.
Sami Aziz, fighter Superior Challenge Göteborg:
– Efter min senaste match mot Joachim Hansen så känner jag att jag har mer att ge och när jag hörde att Superior Challenge ska ha sin nästa gala i Göteborg så kändes det helrätt. Jag har alltid velat tävla i Göteborg och det här känns som en fantastisk möjlighet att få tävla inför min hemmapublik och familj. Dessutom vill jag avsluta karriären där jag började den. I min hemstad Göteborg. Därför bryr jag mig inte om vem jag möter utan jag känner att jag vill gå in och ge allt jag har och bjuda publiken på en fantastisk match.
Idag har han hunnit med ett antal MMA-matcher med 5 vinster 3 förluster 1 oavgjord och 1 no contest. Han deltog redan i Superior Challenge 1 under 2008 där han avslutade fransmannen Frederic Fernandez på 37 sekunder och blev därefter utmanad av dennes bror, Emmanuel som var rankad 1:a i Europa. Den matchen blev en av Superior Challenges mest spännande matcher genom tiderna. Sedan har Sami även tävlat i Superior Challenge 3 mot Japanen Tomohiko Hori. Sami gick om fjäderviktstiteln mot Amerikanen Jameel Massouh på Superior Challenge 5, som dock slutade med poängförlust efter 3 ronder.
Samis senaste match var på Superior Challenge 6 mot topprankade Joachim ”Hellboy” Hansen. Det blev förlust mot Hansen i andra ronden.
Babak Aghavali, VD Superior Group International:
– Sami är enligt mig Sveriges ”pound for pound” främsta fighter genom tiderna. Det är väldigt få MMA-fighters i världen som har hans idrottsliga bakgrund och erfarenhet och jag brukar alltid jämföra honom med en Rolls-Royce. Dessutom är han fightingvärldens egna hälsoguru. Jag vet nog ingen atlet som är så dedikerad sin idrott och så målfokuserad som Sami. Han har alltid velat tävla mot sportens absoluta elit och alltid presterat 100 % på match. Det är en sann glädje att se Sami i buren igen, vilket är en kombination mellan brutal råhet, vacker symfoni och kirurgisk precision. Vi håller just nu på att diskutera med flera aktörer runt om i världen kring hans nästa motståndare så jag kan inte avslöja mer än att Superior Challenge Göteborg den 23:e november 2013 på Scandinavium kommer att bli en kväll att minnas.
Om det blir hans sista match återstår att se.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer