Nyhet

Krönika – Joel Herrey: Wherever you are, be there!

Läs Joel Herreys krönika!

En jul för några år sedan var så idyllisk den bara kunde vara. Mina föräldrar bestämde sig för att hyra en stuga uppe i Sälen över julhelgen. Det var nästan helt tomt på folk i den lilla stugbyn där vi befann oss och utanför fönstret låg ett tjockt lager snö likt spunnet socker. När mörkret smög sig på tändes alla små ljus och lampor och det gav ett sånt där varmt sken som man oftast bara hittar i en liten trästuga. Mammas julbord fanns så det räckte i flera dagar. Stämningen var perfekt, sällskapet var perfekt, området var perfekt men trots att jag tycktes ha den mest perfekta julen så var jag någon annanstans i mitt huvud. Jag hade precis fått en ny flickvän som jag skulle träffa följande vecka och jag kunde inte tänkta på annat än det. Förhållandet varade inte länge och helt sedan dess tills idag så har ångrat att jag inte njöt mer av denna perfekta jul medan jag hade chansen.


För någon vecka sedan hörde jag en mening som är så enkel och kan ses som lite självklar, men som samtidigt satte spiken i kistan för denna korta erfarenhet.

Wherever you are; be there!

Detta kan till exempel appliceras på omständigheter som ovan, att vi inte fokuserar på vår nuvarande situation även om vi skulle kunna spara minnen därifrån. Minnen likt vackra rosor som vi skulle kunna plocka fram under våra personliga mörkaste vinterdagar. Ge de personer du är med den fantastiska gåvan av din fulla uppmärksamhet!

Det kan också appliceras på målsättning och strävan efter att uppnå dem. Många sätter upp mål och längtar så efter att nå dem, men när målen väl uppnås så längtas det redan till nåsta mål och prestationen varken firas eller uppmärksammas. Uppnår du ett mål – fira! Lär ditt primala belöningssystem att det är något positivt att uppnå!

Det kan även appliceras inom kampsporten. Idag satt jag och fikade med en gammal elev jag brukade coacha och vi berörde just denna punkten. Om du är i match eller om du så bara sparras och helt plötsligt börjar låta tankarna driva iväg någon annanstans så kommer du garanterat få veta att din fulla uppmärksamhet krävs när din motståndares nästa fullträff sitter som ett smäck i din haka.

Så vart du än befinner dig – var där! Absorbera vad som händer, vilka personer du träffar, vilka miljöer du befinner dig i, vilken färg himlen har, hur du mår när du upplever detta – Be there!

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer