Webbredaktörens rapport från Stockholm 5 april

Efter en dag i sjuksängen var det upp igen och i väg till invägningen inför morgondagens UFC Stockholm.

Dagens invägning hade lite mindre publik än fjolårets men hade större energi när den väl gick i gång. Publiktrycket blev mer och mer intensivt och efter Marcus Brimage vs. Conor McGregors staredown som slutade med en knuff från McGregor som fick publiken att jubla.

Så när publikfavoriten Reza Madadi kom ut efter Michael Johnson gjort allt för att bli utbuad peakade publikjublet i lokalen. Deras staredown slutade med knuffar. Matchen i morgon mellan Madadi och Johnson kommer bli riktigt intressant att se.
Men när Ilir Latifi gick in ökade publikjublet till nya nivåer ändå. Vinner Ilir i morgon kommer jag troligen bli döv på kuppen om man ska tro jublet som mötte honom i dag. Gegard Mousasi kom sen ut och såg ut som han var helt nyvaken. Gick bara upp tittade ner på vågen såg att han vägde 204 lbs gick ner gav Latifi en loj staredown. Såg inte ut som att Gegard Mousasi är särskilt laddad för morgondagen. Vilket i och för sig är fullkomligt normalt för honom.
Q&A stunden var en ganska loj tillställning då inte allmänheten var inbjuden i år och UFC:s fight Club inte har särskilt många svenska medlemmar. Men dagens fråga till Tom Watson och Cub Swanson som var dagens värdar var ”Vad är det manligaste och minst manligaste submissiongreppet att klappa på i en match”. Tom Watson tycker att det minst manliga var att klappa ut bara för att motståndaren har en underarm över ens hals. Mest manliga är en tajt rear-naked choke. Något Cub Swanson höll med om.
I morgon är det äntligen dags för UFC Stockholm och hypen har börjat komma i gång på allvar. Min personliga favorit på fightcardet är fortfarande fjäderviktsmatchen Conor McGregor vs. Marcus Brimage. Men efter dagens invägning är jag exalterad inför Reza Madadi vs. Michael Johnson.
I morgon är det äntligen dags.
Skriven av Dennis Johansson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer