Krönika: Musiken vi hoppas höra på UFC Stockholm

Vi har lyckats hitta få ut listan på samtliga låtar som kommer spelas under UFC Stockholm 6:e april. Nej inte direkt. Snarare har vi själva tyckt till om vilken musik vi vill se fighters komma ut till.

Listan som följer är ihopsatt av webbredaktör Dennis Johansson och praktikant Sara Fridolf som valt låtar som de vill höra pumpa på högsta volym inne i Globen på lördag. musiken är helt objektiv och håller ni inte med lämna egna förslag i kommentarfältet. Vi varnar redan här att alla val inte är perfekta och är inte alltid 100% seriösa.

Ilir Latifi

Dennis: ”Gonna Fly Now” Billi Conti. Enkelt och dels dumt val av mig. Ilir Latifi har en chans att bli en kultfigur i Svensk MMA i morgon en vinst mot Gegard Mousasi. Varför inte göra det medan man lyssnar på musiken från en av världens främsta kampsportsfilmer.

Sara: Jag gillar grejjen med “eye of the tiger” men tycker nog att Rocky är Rocky och Ilir är Ilir. Därför tycker jag att Ilir ska gå in till Hammerfalls “Last man standing”. En liten koppling till hans smeknamn “the sledgehammer” och jag tror att Globen kommer explodera om han kommer in till den.



Gegard Mousasi

Dennis: ”Dream Catcher” Maqama. Spelar självklart på Mousasis nickname ”The Dreamcatcher” här. Men det är också vad han måste göra mot Latifi i morgon. Ta Ilirs dröm och krossa den.

Sara: Nu måste jag vara rolig igen och dra kopplingar till smeknamnen. Mousasi har “the dreamcatcher” och då måste jag naturligtvis tänka att han ska gå in till ABBAs “I have a dream”. Den svenska publiken hade sjungit med (alla kan ABBAs låtar?!) och ABBA är sjukt macho om ni frågar mig.





Ross Pearson’

Dennis: ”The Real Deal” Andead. Lite skönsjungande punkrock känns som Ross Pearson av någon anledning.

Sara: Sökte på Spotify efter en låt med orden “the real deal” då de är Pearsons smeknamn. Hittade massor men inget jag tyckte passade. men mitt bland alla låtar fanns en som hette “Tha real deal” med MC Overload. En hiphop-låt med skönt gung och jag tyckte den passade som walk in-låt.

Ryan Couture
Dennis: ”Come as you are” Nirvana. Sara verkar tycka Ryan Couture är het om man ska tro musikvalet. Jag har ett annat råd för Ryan. Come as you are och strunta i pressen som kommer från att vara son till Randy Couture.
Sara: Här hittade jag en skitrolig låt som heter “Hot Couture” av Manila Luzon. En poppig diskolåt som förmodligen hade fått många att höja på ögonbrynen. Men jag hade skrattat och sport handlar faktiskt om att ha roligt också.

Matt Mitrione
Dennis: ”Stand Up and fight” av Turisas. Går det till backen kommer det inte sluta trevligt för Matt Mitrione så bäst att göra det klart hur Matt ska vinna.
Sara: Fyra av Mitriones fem vinster har kommit via KO/TKO. När jag letar efter låtar så ska de vara roliga eller helt självklara med namn eller hur de vunnit sina matcher och jag hittade nu en kul låt som heter ”TKO”och görs av Le Tigre. Kul kul kul!

Philip De Fries
Dennis: Tap Out” The Strokes. Även om man inte i låten nämner att man ska få någon att ”tap out” så är det De Fries mål i morgon.
Sara: Är man lite nere en dag kan man bara söka på “fries” på Spotify och sen roa sig i timmar. Mycket roliga country låtar där! County är kanske inte så engelskt, men att ha kul med namn såhär till walk in-låtar är mycket underhållande. Därför valde jag “Big Cheeseburgers and Good French Fries” av The Beaver Valley Boys. Glimten i ögat, glimten i ögat!


Brad Pickett

Dennis: ”Gangnam Style” Psy. Vet att den redan är gammal och uttjatad men ända sedan Pickett körde dansen i buren måste han därmed i fortsättningen komma ut till ”Gangnam Style och köra dansen hela vägen till buren.

Sara: Vi vet alla att Brad Pickett har en genomtänkt walk in-rutin med hatt och hela köret. Men nu gör jag om honom från “one punch” till Five Finger death punch och han ska i mitt tycke gå in till “The Pride”.



Mike Easton

Sara: Med smeknamnet “The Hulk” finns det bara en låt. Naturligtvis ska han gå in till Chris Armstrongs themesong till filmen “The Hulk”. Självklart, mystiskt och bra i mina ögon.
Dennis: Vad ska jag säga, jag håller med Sara i den här frågan.

Diego Brandao
Dennis: ”The bad touch” Bloodhound gang. Sorry Diego men du får ha ”The bad touch” om du ska vinna i morgon.
Sara: Här tycker jag nog att det fick bli en kulig låt med anspelning på vilken viktklass Brandao går i nu, alltså fjädervikt. Tina Turners “Shake a tall feather” känns rolig och perfekt för att få en lättsammare stämning I Globen.

Pablo Garza
Dennis: ”The Scarecrow” Avantasia. Alla galor behöver power-metal i min mening. Varför då inte låta Tobias Sammets projekt Avantasia stå för det med ”The Scarecrow”.
Sara: Direkt när jag såg att Garzas smeknamn var “the scarecrow” visste jag att Nomys låt “Scarecrow” är helt briljant! En låt med drag i, ifall nu någon skulle sitta och sova i publiken.




Akira Corassani

Dennis: ”The Pride” Five Finger Death Punch. Synd att Sara valt denna för Brad Pickett. Men tycker den passar Akira som just nu försöker skapa sin egna American dream.

Sara: Sex av Corassanis tio vinster har gått till domslut. Briljant tänkte jag och sökte såklart på låtar med ordet decision i. BOOM Alice in Chains låt “Your Decision” dök upp och jag är inte den som är den. Så Alice in Chains fick det bli.

Robbie Peralta
Dennis: Självklara låten för mannen som kallar sig själv för ”The Problem” är ju ”99 problems” av Jay-Z.
Sara: Det finns bara en låt som passar som Dennis säger ovan. Visst att det finns fler men Jay-Z är för tung att neka.




Reza Madadi

Dennis: Är faktiskt en fighter där jag lämnar pass. Madadi bjuder alltid på minnesvärde entréer till ringen. Ofta till skön persisk musik som jag själv har svårt att hitta. Madadi kommer få taket att lyfta på Globen utan tips från mig.

Sara: “Who let the dogs out” hade varit det enkla och halvskojiga valet. Men jag hittade en låt som håller ett tempo jag tycker liknar energin som strålar från Reza. Men nu går han från “Mad Dog” till “Salty Dog” i Flogging Mollys låt. Perfekt walk in-låt som troligtvis kommer få Globen att stampa i takt.

Michael Johnson
Dennis: ”The one and only” Chesney Hawkes. Inför sin senaste match spelade Michael johnson in en liten låt till sin motståndare, ”Fist in a box”. En video som bekräftade att det bara finns en Michael Johnson i UFC.
Sara: Med ett smeknamn som “the Menace” finns det många bra låtar i ett tempo som funkar i en arena full med MMA-hungrande fans. Jag valde “Menace” med Crown the Empire. I like! Hoppas ni håller med mig.




Tor Troeng

Dennis: ”Bloody Hammer” Rocky Ericksson. Tor Troeng behöver vinna den här matchen. Dags att låta ”The Hammer” visa att han hör hemma i UFC.

Sara: Tor “the Hammer” Troeng borde gå in till Hammerfall. Eller kanske Sabaton. Men nu hittade jag den ultimate låten med hammare och allt i. “The Hammer will fall” av då Hammerfall. Bästa eller hur? Så avslutar han matchen med några hammerfists och så blir alla nöjda och glada.

Adam Cella
Dennis: ”I ain´t no nice guy” Mötorhead. I TUF 17 fick vi inte se mycket av Adam Cella. Men för mig utvecklade han sig till en hyfsat skön karaktär. Men det kan vara bra för Cella att förklara att han inte är en snäll kille i ringen.
Sara: Passar på denna faktiskt. Har inte kollat så mycket på TUF 17 och vet därför inte så mycket om honom.




Chris Spång

Dennis: The Kiss” The Last Mohicans. Temat från filmen ”Den Sista Mohikanen” skulle fungerar lika bra som entré musik som i filmen i min mening. Chris Spång har inte fightas på svensk mark på mycket länge. För ”återkomsten” tycker jag musiken fungerar bra.

Sara: Kör på min väl inarbetade bana och kopplar låt till smeknamn. Chris ”The Kiss” får därför Crazy crazy nights av Kiss. Kiss-låtar är det alltid drag i och drag är vad som behövs i Globen tror jag.

Adlan Amagov
Dennis: ”Wolfpack” Sabaton. Varför vargen får en låt som handlar om ubåtar? Lite långsökt minns jag från någon krigsfilm som kallade ubåtarna för ”a wolfpack” som man inte såg före det var för sent. Samma gäller för Amagovs nävar. Ser Spång de för sent ligger han illa till.
Sara: ”The Wolf” Amagov får enligt mig gå in till ”The big bad Wolf” av Duck Sauce. Kommer bli ett jävla drag då!




Conor McGregor

Dennis: ”Remember the name” Fort Minor. Det här namnet tror jag kommer vara killen vi kommer minnas från UFC Stockholm. Antagligen kommer det sluta med att han blir förnedrad i tre ronder. Conor McGregor har visat vad han går för.

Sara: Med ett smeknamn som ”Notorious” måste jag ge Conor låten Notorious av Duran Duran. Classy och en riktigt go låt!

Marcus Brimage
Dennis: Bumbibjörnarna. Så som man sett Marcus Brimage studsa runt i buren efter matcher kan det ju inte vara konstigt att han skulle kunna ha en bumbibjörns själ.
Sara: Hahaha gillar Bumbibjörnarna! Hög igenkänningsfaktor och de som inte är humorbefriade hade dragit på smilbanden.




Ben Alloway

Dennis: ”Bartender Song” Rehab. Innan Ben Alloway började satsa seriöst på kampsport var han bartender. Gissar han hört historierna som man hör i sången många gånger om.

Sara: Blanco” av Pitbull ft Pharell. Låten är med i Fast and Furious, mycket trevligt. Och den passar till hans smeknamn ”Benny Blanco”

Ryan LaFlare
Dennis: ”Long Island Song” Oogee Wawa. Ryan LaFlare är från Long Island, mer förklaring har jag tyvärr inte.
Sara: Fantasifullt och bra sökte jag på ”flare” när jag sökte efter låt. Intelligent och bra tyckte jag, hittade en tung låt som kommer hoppa igång hjärtat på många. 15 pieces of flare med The Amity Affliction, bra låt!


Michael Kuiper

Dennis: ”Judo Flip” Asheru. Michael Kuiper kallar sig själv judo, så bättre titel på låt är svår att hitta för Holländaren.

Sara: Håller med Dennis, med det smeknamnet spelar man oss ”låtväljare” i händerna. Hittade dock en annan låt, nämligen Judo-O-Dojo av Morderne. Introt låter närstan som ”bad boys” så då kan man ju nynna på det när man ändå håller på.

Tom Lawlor
Dennis: ”Fresh Prince of Bel Air” Will Smith. Om Tom Lawlor ska bevisa att han är kungen av entréer måste han svara på James Te Hunas underbara Men In Black entré. Varför då inte göra en Fresh Prince of Bel Air entré.
Sara: Har man ett smeknamn som är ”Filthy” är det som att ge en glass till en femåring. Ger honom därförGuilty Filthy Soul av AWOLNATION.




Papy Abedi

Dennis: ”Winner takes it all” Abba. Titeln för låten säger allt om matchen. Vinnaren av Abedi och Yousef komer stanna i UFC. Den andra kommer åka ut. Om det inte blir tidernas bästa match.

Sara: Jag hade älskat om Papy hade gått in till Lou Begas Mambo no 5. Det hade varit show under hela tiden han gått mot buren! Helt Fantastiskt!

Besam Yousef
Dennis: ”Why cant we be friends” War. Besam Yousef känns som en kille om han inte varit bra på det troligen inte skulle tävla i kampsport utan mest träna för att hålla sig i form. Yousef sprider ett lugn med sin närvaro i min mening. Bättre låt för att beskriva honom i min uppfattning är svårt att hitta.
Sara: Göteborg av Adoo ft. Sam-E. Vad passar väl bättre än att gå in till en låt om Göteborg? Inget tänkte jag och så fick det bli.

Skriven av Dennis Johansson och Sara Fridolf.

Vi har lyckats hitta få ut listan på samtliga låtar som kommer spelas under UFC Stockholm 6:e april. Nej inte direkt. Snarare har vi själva tyckt till om vilken musik vi vill se fighters komma ut till.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer