Det känns som att ett odjur växer i mig

För er som inte var på plats i Malmö Arena och kunde se tungviktaren Yosef Ali Muhammad in action när han fullkomligen körde över sin motståndare med stenhård ground n pound. Här kommer en kort intervju med Yosef inför Heroes Fighting Championship den 23 mars.

Berätta om din kampsportsbakgrund!
– Min bakgrund är karate, men finns inga tecken av den stilen sen jag börjat köra hos team Avam.
Där jobbar vi efter en speciell och unik stil.
I din senaste match vann du på TKO, berätta om känslan!
– I min senaste match på Superior Challenge 8 så var känslan som jag hade obeskrivlig! Publik stödet, min familj, mina vänner, klubben och självklart hela Malmö gjorde det extremt mycket enklare för oss Malmö-fighters att känna oss välkomna. Jag tycker inte det finns någon skönare känsla än när två män som har tränat för just en match ska möta varandra, det kan inte bli mer rättvist än så.
Vad har du för vision för framtiden?
– Visionen för framtiden är inget jag tänker på sådär, men självklart har jag mina mål klara vart jag ska och vad jag önskar att bli, men vi tar en dag i taget.
Tillsammans med team Avam och Andreas Bodin på Superior Management så har vi som uppsatt mål att jag ska bli bäst i min division.
Hur ser träningen ut inför Heroes Fighting Championship?
– Hård och intensiv! som till alla matcher! Jag har enligt min egen åsikt äran att få träna med dom bästa, David Glasnovic som konstant hjälper mig att utvecklas att bli snabbare och mer teknisk.
Arben Latifi som får mig att pressa mig själv till toppen. Dom tar mig till nivåer jag inte trodde existerade. Det känns som att ett odjur växer i mig med dom här kombinationerna. Mina lagkamrater är också grymt duktiga och starka, från den minsta till den största. Vi är där för att utveckla varandra och stötta varandra hela vägen, och vi ligger på minst 2 pass per dag.
Önskemotståndare?
– Det finns egentligen inget önskemotstånd, jag respekterar alla mina motståndare och den jag får äran att fightas mot! Min önskan om vart jag vill hamna är klar sen långt tillbaka som jag skrev innan, dvs att bli bäst i min division och det är ingen lätt väg, men när vi avklarat alla hinder så är belöningen stor.
Något du vill hälsa dina fans?
– Till min familj nära vänner, team Avam och de som väljer att följa mig. Jag hoppas att jag kan prestera på varje match och nästa gång vi ses inne i buren ska vi segra.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer