UFC Notiser, Henderson fightades med tandpetare, Alexander inte säker NOC

Under dem senaste dagarna har många nyheter surrat kring UFC. Bildbevis har hittats för att Benson Henderson fightades med tandpetare i munnen mot Nate Diaz, Anderson Silva vill skriva ett nytt kontrakt på 10 matcher, Alexander Gustafsson verkar inte få number one contender status, Dana White säger att UFC gör en chansning med Rousey VS Carmouche som main-event för UFC 157

Alexander Gustafsson blir kanske inte number one contender ändå

Som vi skrev under presskonferensen sa Alexander Gustafsson klart och tydligt att han vill hålla sig aktiv och inte vänta in titelmatch. Dana White ska tala ihop sig med Joe Silva och ska göra det officiellt inom dem närmaste dagarna hur UFC ska göra i frågan. Men under nattens ”The MMA Hour” med Ariel Helwani blev också Alexander Gustafsson utmanad av DREAM tidigare lätt tungvikts mästare Gegard Mousasi. Men troligast är att Alexander kan bli en ersättare för Dan Henderson om hans knä inte blivit helt innan hans planerade match på UFC 157 mot Lyoto Machida. En match som ”garanterat” skulle avgöra vem som blir number one contender i lätt tungvikt.
Anderson Silva vill skriva ett nytt 10 matcher långt UFC kontrakt
Silva som numera är 37 år gammal, snart 38 skulle blivit erbjuden ett nytt 8 matcher långt kontrakt med UFC, men svarat ”Fuck that , I want a 10-fight deal” enligt Dana White under en chat för Metro PCS. Med det matchtempo Anderson haft dem senaste 3 åren på 2 matcher per år kommer det ta Anderson Silva 5 år innan det blir en ny kontraktsförhandling. Men inget ska vara klart ännu i frågan så vi får se hur det kommer sluta.
Bildbevis visar att Benson Henderson gick titelmatch med tandpetare i munnen
Något jag först inte direkt trodde på. Men i efterhand visar det sig att jag hade fel. Flera MMA sajter har visat matchbilder som bevisar att Benson Henderson hade en tandpetare i munnen, här är en av bilderna. En bild på facebook som dock väldigt få tror är äkta ska också visa att Henderson hade tandpetaren i handen medan han slog Nate diaz i ansiktet, men det finns noll bevis för att det ska ha hänt. Dana White säger i en intervju till FOX Sports att han aldrig sett något sånt under sina 43 år på jorden. Samt att det bryter mot alla regler som finns i MMA, men att the athletic commission troligen inte kommer bötfälla Henderson för det här.
Troligen kommer dock UFC domaren som kollar så att deltagarna i framtida matcher inte har något i munnen extra noga.

Dana White säger att Rouset VS Carmouche är en stor chansning

Dana White säger att UFC gör en chansning med att sätta Ronda Rouseys första match för organisationen som main-event på en PPV gala framför en match som Dan Henderson VS Lyoto Machida exempelvis. Speciellt då dem inte riktigt vet hur dem kommer göra det här med kvinnlig MMA. Men då Rousey fått ett kontrakt med UFC på 8 matcher så tyder det på en seriös satsning på kvinnlig MMA. Tidigare har Rousey bara gått matcher på TV sända fight-cards som dragit runt 500-800 tusen tittare, nu får vi se hur bra hon säljer PPV. Dock tillägger White att UFC 157 ska bli ett riktigt starkt fight-card. Med matcher som Dan Henderson VS Lyoto Machida och Urijah Faber VS Ivan Menjivar inbokade så här långt kan det bli ett riktigt intressant fight-card.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer