Eddy Bengtsson möter Istvan Kalmar

Eddy Bengtsson 3-2 i professionell MMA möter Istvan Kalmar från Ungern, även han grekisk romersk brottare med ett record på 6-2 på The Zone FC – Unbreakble. Läs Bengtssons intervju inför matchen här.

Eddy Bengtsson från Göteborg och Gladius MMA kommer att tävla på The Zone FC – Unbreakable den 7 maj och gör därmed comeback i MMA efter cirka ett års tystnad. Då bar det av till en gala i Ryssland för att möta Fedor Emelianenkos bror Alexander Emelianenko. Om det och sin comeback berättar Eddy Bengtsson om i denna öppenhjärtiga intervju.

För ett år sedan åkte du till Ryssland för att tävla och alla minns bilderna från matchen. Vad var det som hände egentligen?
– Jag klappade jag ihop totalt mentalt och gjorde bort mig i mina och andras ögon. Tävlingen var så mycket större än vad man kan föreställa sig. Det var 4 svenskar på plats och 8000-10000 ryssar som alla ville se mig förlora. Jag har aldrig varit med om det tidigare. Jag visste inte hur jag skulle tackla det då. Jag har lärt mig mycket av det.
Varför har du bestämt dig för att tävla igen?
– Jag vill bevisa för mig själv och alla andra. Jag vill gå upp i buren och leverera. Ingen idrottsman vill avsluta sin karriär på det sättet. Jag kan inte tänka mig en bättre plats att fightas på än på hemmaplan i Göteborg på The Zone, där jag påbörjade min karriär. Jag vill köra på The Zone och se om man fortfarande har det i sig.
Om du jämför att tävla hemma och borta, vad är den stora skillnaden?
– På hemmaplan i Göteborg så har vi en bra lagkänsla när man går in. Det är bra sammanhållning i gruppen. Man har 100 procents uppbackning, vill man ha massage så får man det, vill man ha händerna lindade hårdare så får man det. Det finns inga problem, alla hjälper till och drar till sitt strå till stacken. I Ryssland var det som sagt 4 svenskar och 8000-10000 Ryssar som höll på motståndaren. Jag kände mig liten och ville inte vara där och bara försvinna. Jag säger inte att jag kan göra stordåd på The Zone, jag vill gå in och göra en bra match.
Vad kommer du att fokusera på inför matchen?
– Jag ska renovera fysiken. Jag har tränat sporadiskt efter matchen. Jag vill börja fokusera på att komma igång i kroppen. Jag vill gå ur min comfort zone för att utvecklas mer och få ett bredare game. Det är viktigt att man inte bara kan leva på brottningen, jag måste kunna vinna på annat sätt också. Därför har jag börjat med thaiboxning och jag får bra hjälp med boxningen. Alla är otroligt hjälpsamma. Det är med stor ödmjukhet som jag går upp i buren igen den 7 maj.
Vad gör du just nu?
– Jag är i Ljungbyhed och tränar med brottningslandslaget. Det är en bra start att få starta igång kroppen mot världsbrottare. Jag kör här till på söndag. På måndag åker jag upp till Stockholm och tränar bland annat med Alexander Gustavsson och Jycken. Jag kommer bland annat att träna på min inboxning och lite dirty boxing. Varför inte ta lärdom från en av de bästa boxarna som tävlar i UFC? Det är ju bara att se på hur bra Alexander har blivit!

Biljetter till Unbreakable som går den 7 maj i Lisebergshallen hittar du här.
För mer information om The Zone FC Unbreakable besök TheZoneFC.com.

Eddy Bengtsson 3-2 i professionell MMA möter Istvan Kalmar från Ungern, även han grekisk romersk brottare med ett record på 6-2 på The Zone FC – Unbreakble. Läs Bengtssons intervju inför matchen här.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer