Michael Sjölin till kampsports-delegationen

Idag blev det klart att Michael Sjölin ersätter George Sallfeldts plats i kampsportsdelegationen efter att Sallfeldt blivit ny ordförande för Svenska MMA-förbundet. Sjölins funktion i delegationen är idrottsligt sakkunnig. Läs mer om Sjölin här.

Michael Sjölin är ny sakkunnig i kampsportsdelegationen. Svenska Budo & Kampsportsförbundets Jonathan Broberg gjorde i februari en intervju på budokampsport.se med Michael Sjölin, som nu är ny idrottsligt sakkunnig i kampsportsdelegationen.

” – Vi kommer att inom ytterligare en generation ha nått samma acceptans för kampsport och kampsportare i Sverige som finns i Frankrike och Beneluxländerna, säger han till budokampsport.se.
Michael Sjölin är en mångårig allätare inom kampsport. Han har varit involverad i många av de stora förändringar som kampsporten gått igenom på bara några år.
Du var involverad i initiativet som kallades Kampsportsfakta när lagstiftningen mot kampsport var på väg, hur var det arbetet?
– Jag var aktiv långt innan kampsportfakta också. Jag var med redan från början när Ulrika Messing, dåvarande idrottsminister, shanghajades i tv-sporten och tvingades uttala sig om några skräckbilder från tidig UFC. Hon tillsatte en utredning som blev en enmansutredning utförd av en av RFs förbundsjurister. Bortsett från att han hade extremt små resurser till sitt förfogande blev det en samling fördomsfullt snömos som blev resultatet.”
Intervjun kan läsas i sin helhet på budokampsport.se.

Idag blev det klart att Michael Sjölin ersätter George Sallfeldts plats i kampsportsdelegationen efter att Sallfeldt blivit ny ordförande för Svenska MMA-förbundet. Sjölins funktion i delegationen är idrottsligt sakkunnig. Läs mer om Sjölin här.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer