Svartbältet Alan Carlos klar för Zone

Alan Carlos från är redo för The Zone-buren. Brassen tävlar för GBG MMA och är svartbälte i BJJ. Carlos har sedan han kom till Sverige år 2009 hunnit med att tävla i såväl SW som MMA. Nu är Carlos aktuell för match på The Zone FC Unbreakable den 7 maj. Läs mer om honom i denna intervju.

Alan Carlos, 27 år tävlar för GBG MMA och är svartbälte i BJJ. Carlos är född i Salvador, Brasilien. Han kom till Sverige 2009 och har på kort tid hunnit med att tävla i MMA och SW på svensk mark.
Den senaste matchen gick på Battle of Botnia i Umeå i december förra året. Den matchen vill Alan Carlos helst lägga bakom sig och Carlos tyckte att domaren bröt matchen för tidigt. Carlos mötte Jonas Hellqvist och fick ge vika till en förlust efter 4 minuter in i andra ronden. Efter ett domarstopp och inflyttning till mitten av ringen kunde Hellqvist utnyttja läget och överöste Carlos med slag och domaren bröt matchen.
Carlos har ett proffsrecord på 4-5 och tävlar i mellanvikt, -84 kg. Senast tävlade han på Alive Submission Wrestling Tournament där han tog hem guld i sin viktklass. I semifinalen väntade en annan göteborgsprofil, Victor Cheng. Prestigemötet slutade med vinst till Carlos som gick på en legbar efter att matchen böljat fram och tillbaka.
– Jag är ingen benlåsspecialist, men jag såg en lucka och gick på den. Annars gillar jag att vinna på triangel från guard.
Vid intervjutillfället väger Alan Carlos 95 kg och han har redan börjat ta bort kolhydraterna från maten. Matchen äger rum om mindre än 4 veckor. Vanligtvis brukar Carlos tappa 8-9 kg men denna gång blir det tuffare med hela 11 kilos viktnedgång. Carlos verkar dock lugn:
– Det kommer att bli bra!
Vad har du för förväntningar på matchen?
– Jag vet att han är erfaren och har gått många matcher. Han är en tuff motståndare.
Kommer matchen gå över 3 ronder?
– Jag vet inte. Jag tränar för att kunna gå 5 ronder, men jag hoppas på att låsa ut honom snabbt. Jag vill bevisa min skicklighet i BJJ.
Vad tror du han kan göra för att möta din BJJ?
– Jag tror han kommer att försöka hålla det stående och ta ner mig. För att sedan köra ground and pound. Men jag kommer att vara redo!
Vad gör du på fritiden?
– Jag lagar mat! Jag älskar att äta. Min flickvän är från Göteborg, jag försöker lära henne att laga Brasiliansk mat. Mycket ris och kött, varje dag! Fast jag har ju redan kapat kolhydraterna så det blir inget ris!
Än viktigare, hur ser din träning ut?
– 2 pass om dagen + 1 konditionspass. Jag springer såväl långt som backträning.

När UFC kommer till Sverige, vilka svenskar tror du kommer att komma med?
– Jag hoppas på stort intresse när de kommer, precis som det var i Brasilien första gången. Jag tror den första kommer att vara min vän Bruno Carvalho. Hamid Corassani är också aktuell och Sirwan Kakai tror jag.

Biljetter till Unbreakable som går den 7 maj i Lisebergshallen hittar du här.
För mer information om The Zone FC Unbreakable – besök theZoneFC.com.

Alan Carlos från är redo för The Zone-buren. Brassen tävlar för GBG MMA och är svartbälte i BJJ. Carlos har sedan han kom till Sverige år 2009 hunnit med att tävla i såväl SW som MMA. Nu är Carlos aktuell för match på The Zone FC Unbreakable den 7 maj. Läs mer om honom i denna intervju.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer