Efter UFC Fight night 24

En kväll som verkade förutsägbar på pappret, utvecklades inte riktigt som det var tänkt.

I en och en halv rond var Phil Davis oförmögen att rubba balansen hos Rogerio Nogueira. Trots ”Minotoros” tidigare problem med brottare, skakade han bort skjut och clinch med lätthet. Det oväntat täta nedtagningsförsvaret frustrerade den amerikanske brottaren och skapade en oväntad matchbild. När marken inte var ett alternativ, valde Davis klokt nog att hålla en längre distans och testa sina sparkar, vilket hindrade Nogueira från att få utdelning för sin boxning. Senare i matchen fann Davis till slut framgång för sin single leg och kunde säkra lite positionspoäng, även om Nogueiras markarbete såg till att undvika skada på canvasen. En tekniskt omväxlande men offensivt inte särskilt effektiv match som gick till domslut. Davis fick alla ronder av alla domare, vilket var lite missvisande även om segern var välförtjänt.

Det blev inte mycket till krig mellan Dan Hardy och den överdimensionerade Anthony Johnson. Britten visade ingen gameplan alls och saknade framför allt det uppgraderade nedtagningsförsvar han hade behövt. Hardy blev i stort sett överkörd utan att få iväg en enda minnesvärd teknik. I tre ronder pressade ”Rumble” på som en skolgårdsbully, tryckte ner Hardy mot burgallret och låste fast alla försök till aktivitet på marken. En effektiv och smart plan från Johnson, som gjorde publiken missnöjd och rastlös. Domslutet var givet redan halvägs in på matchen.

Amir Sadollah var lika teknisk som vanligt men fick dessutom mer utdelning än han brukar få. Delvis berodde det på att DaMarques Johnson, en sen ersättare för James Wilks, inte var i tillräckligt bra form för att bjuda på motstånd. Men matchen var ändå ett kvitto på att Sadollah är på väg i rätt riktning med sin tidigare så akademiska fightingstil. Efter ett försprång stående och en mördande tempoväxling i rond två, slogs Johnson ut på canvasen med armbågar.

Fjäderviktsmatchen mellan sjövilde brawlern Leonard Garcia och den ännu galnare brawlern Chan Sung Jung, blev inte riktigt så hysterisk som deras första möte. Däremot blev det en storartad upprättelse för den koreanske zombien. Garcia gjorde ett strategiskt försök att fightas kontrollerat och avvaktande, och när Jung visade ambitioner att ta matchen till golvet fick Garcia ännu mindre gjort. I rond två fick Jung, som tränat extra med gänget på Team Alpha male, åter ett läge på marken och inledde en serie positionsförbättringar och attacker, avrundat med en av burens ovanligaste submissions – en twister. Avklappen kom med bara en sekund kvar på ronden.

Färgstarke karaktären Alex ”Bruce Leeroy” Caceres hade en tung dag i buren och åkte på en armbar efter bara tre minuter. Mackens Semerzier stod för låset.

Brittiske talangen John Hathaway tog en seger på delat domslut efter tre ronder brottningsduell med Kris McCray.

Sean McCorkle fick storstryk i två ronder innan han somnade i en stående giljotin. Den större och starkare Christian Morecraft mötte inte mycket motstånd och delade ut både stående och på marken.

Brottarna Aaron Simpson och Johny Hendricks tog viktiga vinster efter att de båda fallit ur rampljuset något av flera tunga förluster. Hendricks knockade Anthony Waldburger något rejält efter bara 95 sekunder, och ”A-train” dominerade hem en poängseger mot Mario Miranda.

Kompletta resultat här: http://www.fightermag.se/nyheter/2011-03-27/ufc-fight-night-24-resultat

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer