Efter Kampsportsgalan

Gårdagens kampsportsgala på Norra Latin i Stockholm blev en festlig tillställning som bjöd på underhållning, god mat och priser till Sveriges främsta kampsportare. Kvällens storslam stod Mats Nilsson, Kaisho MMA och Elina Nilsson, Fighter Muay thai för med två priser var. Läs mer om alla pristagare.

Kampsportsgalan 2011 var en härlig upplevelse med skön stämning. Önskar du att du kunde varit med på galan? Följ min liverapportering från galan. Där hittar du även många bilder på kända och glada ansikten på några av de främsta utövarna i kampsports-Sverige.
Kvällens storslam:
Elina Nilsson är regerande europamästarinna i thaiboxning och kom tvåa i förra årets VM. Elina var inför galan nominerad till pris i tre kategorier och plockade med sig två hem; Årets förebild och Årets mästarinna.
Mats Nilsson är regerande världsmästare i submission wrestling och var nominerad till pris i totalt fyra kategorier. Mats mottog pris för: Årets genombrott och Årets mästare.
Priserna bestod för kvällen av ära, applåder, folkets jubel, presentkort från livsstillsmärket Orcbite och stipendium på 10 000 kronor till ytterligare utveckling inom idrotten.
Galans alla vinnare var, förutom kamsports-Sverige i stort med 51 VM- och EM-medaljer, följande:
Årets genombrott:
Mats Nilsson, Submission Wrestling, Helsingborg
Årets förebild:
Elina Nilsson, Thaiboxning, Göteborg
Årets mästarinna:
Elina Nilsson, Thaiboxning, Göteborg
Årets mästare:
Mats Nilsson, Submission Wrestling, Helsingborg
Årets ledare:
August Wallen, MMA, Göteborg
Årets klubb:
Gladius MMA, Göteborg
Årets traditionella utövare:
Li Min Hua Tersaeus, Wushu, Stockholm
Årets kampsportare:
Alexander Gustafsson
, MMA, Arboga
SB & K:s hederspris:
Stig Forsberg
Folkets pris:
Reza Madadi, MMA, Stockholm

Om årets pristagare:

Årets genombrott: Mats Nilsson
Den ödmjuke helsingborgaren Nilsson blev under våren förra året världsmästare i submission wrestling. Nilsson fortsatte efter detta att mata på med framgångar, Nilsson plockade även hem ett EM-guld och med MMA-karriären som satte fart på allvar var detta ett kanonår för Nilsson, ett sant genombrott.
Årets klubb: Gladius MMA
En klubb som satsar på bredd såväl som elitverksamhet och som varit ytterst framgångsrika under det gångna året. Gladius MMA var nominerade till priset även förra året och efter 2010 års fortsatta framgångar var det ingen större tvekan om vilken klubb som skulle plocka hem det priset.

Årets förebild: Elina Nilsson
En kampsportare och personlighet tillika sportslighetsprofil som inspirerar många. Kanske kan Nilsson få fler tjejer i kampsportsvärlden att på allvar satsa på sin sport. Nilsson är en mer än kompetent fighter i såväl MMA som thaiboxning och visar gång på gång prov på stor sportslighet och hjärta och kan med gott samvete titulera sig Årets förebild.

Årets ledare: August Wallén
August ”Mr MMA” Wallén har under sina år i kampsportens värld bidragit till större framgångar och fler förutsättningar för kamsportare i Sverige än de flesta förstår. Efter ett decennium som ledare för MMA:s framväxt och etablering i Sverige, har nu Wallén lagt ordförandeklubban för SMMAF på hyllan. Att Wallén utöver detta intensiva idrottspolitiska arbete mycket framgångsrikt driver klubb, förbund och coachar och uppfostrar ett flertal av Sveriges absolut främsta kampsportare OCH dessutom själv lyckats etablera en egen idrottslig karriär som MMA-proffs är svårt att få ihop och mäkta imponerande.

Årets kampsportare: Alexander Gustafsson
Den blott 23-årige Arbogasonen är Sveriges ende fighter i UFC och befinner sig på absoluta toppen bland svenska kampsportare med sitt andra kontrakt i organisationen. Gustafsson är i bara i början av sin karriär och redan en lysande stjärna hemma i Sverige såväl som i USA. Håll utkik efter mer, Gustafsson kommer fortsätta att skriva sin egen historia i böckerna ett bra tag till.

Årets traditionella utövare: Li Min Hua Tersaeus
Tersaeus är en av världens högst ansedda traditionella utövare inom Wushu. Tersaeus inriktning inom wushun, taolu har blivit satt på kartan på allvar under föregående år och Tersaeus roll i detta har varit mycket viktig.

Årets mästare: Mats Nilsson
Fjolårets VM i submission wrestling blev en medaljfest utan dess like. Helsinborgaren plockade med sig ädlaste valören hem och är mycket välförtjänt av även detta prestigefulla pris.
Årets mästarinna: Elina Nilsson
2010 var ett kanonår för Nilsson, då hon belönades med EM-guld i Rom och ett silver i VM i Bangkok. En sann mästarinna visade att hon kunde resa sig ur askan och plocka hem ett VM-silver till trots en minst sagt otäck händelse under vistelsen i Thailand, då hon blev påkörd av en bil.

Svenska Budo & Kampsportsförbundets hederspris: Stig Forsberg
Forsberg, pigg som en mört vid 88 års ålder blev belönad med pris för ”lifetime achievement” efter att ha varit en viktig drivande kraft bakom kampsportens utveckling i Sverige från 50-talet och framåt.

Folkets pris: Reza Madadi
Reza ”Mad dog” Madadi har skrämt många med sitt morrande och sin underhållande stil även utanför buren. Madadi bjuder alltid på show och plockar ständigt ner stora ovationer från läktarna när han går match.

Juryn bestod av
Stefan Stenudd, juryordförande och ordförande för SB & K.
Fredrik Halldén, personal- och produktchef på Budo Fitness.
Helena Hugosson, informatör på Svenska Jujutsufederationen.
Henrik Engelkes, en av Sveriges mest framstående idrottare idrottare inom iaido och aikido.
Marko Gyllenland, chefredaktör Fighter Magazine.
Virpi Alajarva, ordförande för Svenska Kyokushinförbundet.
Michael Sjölin, kampsportsallvetare.
För mer information läs vår liverapportering från gårdagens gala och följ vår twitter:
Fightermag_xtra


Vann rätt personer eller är det skandal att just din favorit inte fick pris?

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer