Jean Silva ersätter David Baron

David Baron meddelade för två dagar sedan att han har haft oturen att bli skadad under ett träningspass. Skadan är tyvärr så pass allvarlig att han blir tvungen att ställa in sin match. Jean Silva ersätter istället.

Chute Boxe fightern Jean ”The White Bear” Silva kommer istället att utmana Reza ”Mad Dog” Madadi om titelbältet. Brasilianaren introducerades till judo via sin pappa som tio åring. Därefter upptäckte han capoeira och började så småningom även med brazilian jiu-jitsu. Till slut, precis som så många andra fighters som strävar efter utveckling började han med MMA och idag har han svart bälte i både judo och BJJ. Hans första MMA match gick han i sitt hemland 1999 och tävlade därefter odokumenterat fram till sin officiella proffsdebut 2002. Sedan dess har han hunnit med 31 MMA matcher och erövrat titlar som British MMA Champion, Extreme Force Champion och Cage Rage Lightweight Champion. I Pride FC Bushido 8 mötte han Japanska storstjärnan Takanori Gomi i en spektakulär match som gick tiden ut. Jean kan stoltsera med vinster över Samy Schiavo vid två tillfällen, Danny Batten, Robbie Olivier och Paul Daley. Utöver dem ovan nämnda har han även mött världsnamn som Vitor Ribeiro och Masakazu Imanari. Som karraktär är han lite av en kaxig Bad Boy med en aggressiv fightingstil i alla situationer som stående, i clinch och på marken. Han är en väldigt underhållande och publikvänlig fighter som alltid har någonting i kikaren och vågar ta risker med ovanliga tekniker. I grunden är han främst en teknisk grappler men ändå väldigt komplett. Han står gärna och byter slag, knäar i clinch eller söker aggressivt efter lås på marken.

Reza ”Mad Dog” Madadi har en utmaning framför sig. Reza som gillar att ta ner sina motståndare har en riktig utmaning i judokan som sällan blir nedtagen. Det här är en väldigt intressant matchning mellan två aggressiva grapplers som definitivt kommer att bjuda publiken på en show. En titelmatch som har alla förutsättningar att bli kvällens match.

www.superiorchallenge.com

Milton “Miltinho” Vieira vs. Jean “The White Bear” Silva

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer