Frida Wallberg fightas om WBC:s världsmästartitel

Frida ”GOLDEN GIRL” Wallberg kommer att boxa om den största och den mest åtråvärda av de titlar som finns inom boxningen, nämligen WBC:s (World Boxing Council) VM-titel på Rumble of the Kings på Hovet den 27 november.

WBC är den största och mest respekterade av alla boxningsorganisationer som finns. Och dess bälte har glänst runt midjan på namn som: Mohammad Ali, Suger Ray Leonard, Lennox Lewis, Mike Tyson, Frank Bruno, Evander Holyfield, George Foreman, Joe Frazier, Sonny Liston, Roy Jones, Marvin Hagler, Oscar De la Hoya, Shane Mosley och Vitali Klitschko för att nämna några, Ja, listan är lång!

De svenskar som har försökt erövra detta VM bälte tidigare är, George Scott (1998 mot Stevie Johnston i USA) samt Paolo Roberto (1999 mot Javier Castillejo i Spanien), men ingen av dem lyckades erövra bältet.

Wallbergs motståndare och är den regerande världsmästarinnan i superfjäder vikt (-59,0 kg), Olivia Gerula, från Kanada.

För att möjliggöra detta politiskt har WBC och Gerula gått med på ett unikt avsteg från gällande VM-regler och acceptera matchen över 8 ronders distans, detta under förutsättning att en returmatch-klausul upprättas, vilket nu har skett.

Platsen för drabbningen är Hovet den 27 november på den största kampsportsgala som gjorts i Sverige och en av de största dylika showerna i världen, nämligen RUMBLE of THE KINGS 2010!
Det är en historisk händelse, där en svensk är ena parten i en match om en ”riktig” världsmästartitel på hemmaplan. Det är första gången detta händer, och det är inte oväntat att det är just FRIDA WALLBERG gör detta möjligt.

Frida har vunnit båda sina kamper i comebacken och har nu en record på 8-0 i matcher och är således obesegrad som professionell boxare!

Som amatör har Wallberg vunnit allt som går att vinna som t.ex. VM, EM, NM, SM och som proffs har hon tidigare varit världsmästare i WIBF, som är en relativ stor organisation för damer men inget att jämföras med WBC.

Världsmästarinnan Olivia Gerula är 31 år och har 25 matcher i bagaget. Hennes record är: 13-10-2; och hon startade sin bana som proffs ’the hard way’ med en blandning av segrar och förluster och gav en tid upp karriären 2004-06. Efter sin comeback 2006 har hon varit en mycket svårslagen boxare med blott två ytterst knappa förluster, den senaste av dessa 2007. Sedan dess har hon vunnit fem raka segrar i världstoppen. Hon erövrade sin VM-titel i april 2009, då hon poängslog hårda Jelena Mrdjenovich över 10 ronder i vad som dessutom var ett revanschmöte. Hon har försvarat titeln två gånger, i december ’09 i Paris mot Myriam Chomaz på poäng och i juli i år över Brooke Dierdorff på poäng i Winnipeg, Kanada. Detta blir således hennes tredje titelförsvar.
Frida ”GOLDEN GIRL” Wallberg kommer att boxa om den största och den mest åtråvärda av de titlar som finns inom boxningen, nämligen WBC:s (World Boxing Council) VM-titel på Rumble of the Kings på Hovet den 27 november.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer