Gary Goodridge tar sig an Catlin Morosanu på Hovet

Gary Goodridge och Catlin Morosanu kommer till Hovet och skall göra upp i en re-match.

I december 2008 möttes Goodridge och Morosanu på galan Lokal Kombat i Rumänien. Alla förväntade sig en tät och spännande fight mellan de två K-1-stjärnorna men utfallet blev något helt annat. Goodridge kom in helt fel i matchen och hamnade i gungning efter bara ett par sekunder. Morosanu visade ingen pardon och bombarderade den vimmelkantige Goodridge med den ena skuren av slag efter den andra. Trots den massiva offensiven från Morosanu så höll Goodridge smått mirakulöst ut i två ronder men inför den tredje så stoppades matchen. Förlusten mot Morosanu blev ett tungt nederlag för Goodridge och han har flera gånger uttryckt önskan att få möta Morosanu igen och ta revansch. Rumble Of The Kings har nu hörsammat denna önskan och bjuder således in två av kampsportens mest underhållande fighters till galan på Hovet den 27 november.

Gary Goodridge är ett av kampsportsvärldens mest välkända namn. Han har tävlat inom så gott som alla stora organisationer (UFC, PRIDE, K-1, Affliction, DYNAMITE ) och har i stor utsträckning mött de flesta historiska mästare i dessa sammanhang. Debuten på UFC 8 år 1996 blev en succe för Goodridge med en numera klassisk knockoutvinst över Amerikanen Paul Herrera. Allt som allt blev det 7 matcher i UFC innan han bytte Amerikansk mark mot Japansk och tävlande i PRIDE. Goodridge blev snabbt en stor publikfavorit i Japan med sin offensiva fightingstil. Sammanlagt gick han 19 bataljer i organisationen med bland annat möten mot Antonio Rodrigo Nogueira, Igor Vovchanchyn och Fedor Emelianenko. Vid sidan av PRIDE tävlade Goodridge även i K-1 och har som största merit vunnit en och blivit finalist på två eliminerings turneringar. Han har även noterat segrar över motståndare som Mike Bernardo, Cyril Abidi och Carter Williams. De senaste åren har dock varit mindre lyckosamma för Goodridge och så sent som i maj detta år offentliggjorde han sitt tillbakadragande från tävlandet. Men, i och med chansen att åter få möta sin baneman Morosanu återupplivar alltså Goodridge sin karriär och förebereder sig nu för fullt för att få sin efterlängtade upprättelse! Det som man undrar nu är bara om tidens tand har satt sig för djupt i den nu mera 44-årige Goodridge kropp, eller kan han mot alla odds påvisa att gammal ändå är äldst?

Catlin Morosanu är en fighter som är lätt för alla att förstå sig på och att tycka om, han har nämligen en väldigt simpel inställning till fighting, knocka eller bli knockad! I sin ungdom spelade han rugby i den Rumänska ligan vilket säkerligen inte är en dålig grund att bygga en proffesionell fighting karriär på och en stryktålig kropp av. Som person besitter Morosanu en naturlig tuffhet som klär honom mycket väl. Det roliga är dock att han kombinerar det även med en minst lika ärlig ödmjukhet vilket i sin tur kan få vilken tvåbarnsmor som helst att smälta. Just denna tilltalande utstrålning och ofta tillsynes omedvetna charm låg honom väl till lags när han medverkade i den Rumänska uppsättningen av ”Let`s dance”. Inte helt otippat tjusade Morosanu hela det Rumänska folket och togs sig inte bara till final utan vann även hela tävlingen! Om vi återgår till hans prestationer inom kampsporten så kan man göra listan lång över besegrade motståndare. Om man bortser från ovannämnda Gary Goodridge så kan vi lägga till Sergei Gur, Erhan Deniz, Freddy Kemayo och Mighty Mo bland fighters som har fått duka under i Morosanus väg. Tiden utanför ringen spenderar Morosanu med att studera juridik, dessutom driver han framgångsrikt ett eget kampsportsgym. Morosanu lär anlända till Hovet den 27 november med målsättningen att pensionera Goodridge en gång för alla. Han har besegrat honom förr, i ren utklassningsstil, frågan är om det är till hans fördel eller om det blir till en last denna gång.

Majoriteten av Goodridges 82 matcher har slutat redan i den första ronden, allt som oftast med knockout åt de ena eller de andra hållet! Lustigt nog har även de flesta av Morosanu`s matcher slutat med knockout så rent statistiskt borde detta möte bli en extremt intensiv, rafflande och kortvarig kamp.

TEXT: Daniel Hol

www.rumbleofthekings.com

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer