Årets karate-SM samlar Sverigeeliten

Helgen den 25-26 september arrangeras Svenska mästerskapen i karate i Kristianstad, Idrottshallen. Totalt 207 deltagare från 59 föreningar samt 18 lag kommer till Kristianstad i helgen för att göra upp om SM-medaljerna i kumite och kata i de olika klasserna med kadetter, juniorer och seniorer. Landslagets tävlande i kumite och kata finns också på plats. Nytt för i år är att samtliga finaler avgörs på söndagen, med start klockan 10.00.

På SM kommer Mikael Spreitz – som spelade den blonde torpeden och mördarmaskinen Roland Niedermann i filmatiseringen av Stieg Larssons Millenniumtrilogi – tävla i kumite +84 kg-klassen för Boråsklubben Knallens karateklubb.
Mikael Spreitz har en diger meritlista inom svensk karate med bl.a. EM-silver från 1985 och SM-guld. Han tävlade på SM senast 1997 och tränade sedan kickboxning och thaiboxning under flera år. Nu gör han comeback i karate på SM i Kristianstad – och det är bara vinst som gäller, menar Mikael.

– Ja, det finns inget annat än vinst. Ställer man upp i SM ska man ha den inställningen i alla fall, tycker jag. Jag har tränat hårt de senaste tre månaderna med två pass om dagen. Den senaste månaden har jag tränat tre pass om dagen. Jag har aldrig varit i så här bra form, inte ens under min aktiva tävlingskarriär säger Mikael Spreitz.
Mikael Spreitz kommer också att vara med i Knallen Karateklubbs lag i kumite, tillsammans med Bleard Amagjekaj och Sadik Sadik.

– Milleniumfilmerna blev en enorm succé. Jag ställer upp på SM för att jag vill ge någonting tillbaka till karaten och hoppas att det ska komma mycket folk och vill kolla på SM. Karate är en ball sport och jag ska bjuda på en bra show, säger Mikael Spreitz.

Dejan Brajic på arrangörsklubben Centrum Karateklubb, är tävlingsledare under Karate-SM Kristianstad.

– Årets karate-SM samlar Sverigeeliten i Kristianstad. Det här kommer att bli en fullspäckad helg med karate på mycket hög nivå. Som arrangör känner vi oss självklart stolta över att få arrangera ett nytt SM för fjärde gången. Det är lite extra kul också att få arrangera det första Svenska mästerskapet i Svenska Karateförbundet, som bildades 1 januari i år. Medaljerna kommer att prägla detta SM, då vi har låtit tillverka medaljerna i Kina och gjort dem med egen design. Jag får väl säga att finare medaljer har jag aldrig sett, säger Dejan Brajic.

SM i karate kommer – för tredje året – att direktsändas i webb-TV av företaget LiveStream via följande länk:

www.svenskkarate.tv

LiveStream filmar med fyra kameror och har kommentatorer och expertkommentatorer under hela SM-helgen, varvat med intervjuer i pauser mellan matcherna. En nyhet för i år är att det finns en reprisfunktion under direktsändningen. När sändningen är genomförd kommer allt material att läggas upp i arkivet där det redan ligger fyra dagars material från 2008 och 2009.

Mer info om Karateförbundet och karate-SM finns på www.swekarate.se

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer