Vinnaren av Jon Fitch vs. Thiago Alves får chans på titeln

Vinnaren i matchen mellan Jon Fitch (22-3 MMA, 12-1 UFC) och Thiago Alves (16-6 MMA, 9-3 UFC) på UFC 117 (co-main event ) kommer att få chansen på en titelmatch.

Detta medgav UFC:s president Dana White på en pressconference på Hilton San Francisco Fisherman’s Wharf hotel i Kalifornien.

Vinnaren hamnar i kö efter Josh Koscheck som möter den regerande mästaren Georges St-Pierre troligtvis den 11 december på UFC 124.

Fitch vs. Alves är en rematch från 2006 då de möttes på UFC Fight Night 5, som Fitch vann på TKO i andra ronden. Sedan dess har Alves 7-1, med enda förlusten mot George St-Pierre på UFC 100.
Fitch har 9-1 sedan den matchen och även hans enda förlust kom mot George St-Pierre på UFC 87.

De skulle ursprungligen ha mötts på UFC 107 och sedan igen på UFC 111 nu senast i mars, men New Jersey State Athletic Control Board stängde av Alves endast 2 dagar innan match på grund av en misslyckad CT-skanning.

Alves har därefter gjort en MRI och ett angiogram för att få klartecken att gå match.

Om Koscheck besegrar St-Pierre, kommer Fitch om han vinner mot Alves få möta sin team-kamrat på American Kickboxing Academy i en match om bältet, någonting som han tidigare sagt att han inte kommer att göra.

”Han möter Koscheck,” har White sagt.

Fitch tar dock en match i taget. Han ser inte förbi Alves som han möter nu på lördag.

Läs mer om uppladdningen inför matchen på UFC.tv
Se en video inför matchen.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer