Rapport från Battle of Lund

Fighters krönikör Åsa Lempert blev utan match på grund av sjunkdom, men rapporterade på läktarplats från thaigalan i Lund.

Battle of Lund i lördags (26 september) , Lunds första thaiboxningsgala någonsin, bjöd på en underhållande kväll med hög kvalitet på matcherna. Kvällens mest spektakulära knock stod RealFighter-favoriten Kitisak ”Tung” Noiwibon för när han nattade sin motståndare efter bara 14 sekunder.

B-klass 3 x 2 minuter

– 67 kg
Christian Holmqvist, C4 Kristianstad vs Emil Hartman, Mikenta Danmark
Den mer tekniske dansken försökte hålla sin svenske motståndare på avstånd med frontkicks och mer traditionell thaistil. Han lyckades till en början, men pressades stundtals undan med explosiva attacker av boxning och lowkicks. I andra ronden tvingades dansken bryta på grund av en skenbensskada.

– 60 kg
Elna Nilsson, RealFighter Lund vs Linda Wallin, Strike Boxing Club
Fighten började i ett högt tempo, och hemmafightern Elna fick tidigt stifta närmare bekantskap med ringen efter en höger på hakan i första ronden. I andra ronden vände hon matchen och drev bestämt sin motståndare hårt med raka slag och stark klinch med hårda knän. Efter två räkningar i tredje ronden bröt Linda Wallin matchen.

-75 kg
Mohammed Younis, RealFighter Lund vs Christoffer Johansson, Halmstad Muay thai
Kvällens första match som gick full tid. En relativt jämn fight där RealFighters Mohammed Younis dominerade med raka slag och hårda sparkar. Slutade med domarsiffrorna 3-0.

-75 kg 3×2
Johan Herö, Halmstad Muay thai vs Fredrik Gillinger, Strike Boxing Club
Johan Herö visade tidigt vem som bestämde i ringen. Han såg avslappnad och stark ut, och kunde redan i första ronden avsluta fighten med en välriktad höger som nattade Gillinger.

B-klass 5×2 minuter
– 62 kg
Kitisak Noiwibon, RealFighter Lund vs Jonas Markstedt, Strike Boxing Club
Lundafavoriten ”Tung” spillde ingen tid, och efter bara 14 sekunder inledande slag- och sparkväxlingar klev han blixtsnabbt åt sidan för en jabb i samma ögonblick som han kontrade med kort hård vänsterkrok. Markstedt föll som en fura, och publiken visade sin uppskattning med eftertryck, även om många gärna hade sett några minuter mer fight innan han knockades.

-69 kg
Fredrik Svensson, Halmstad Muay thai vs Rhassan Muhareb, Mikenta Danmark
Halmstads Fredrik Svensson tog det säkra för det osäkra och ägnade sig mest åt att hålla tätt, och klarade sig därmed realtivt oskadd undan Rhassan ”The pitbull” Muharebs barfights-vibbande attacker. Svensson rodde hem den här matchen med 3-0, trots kamphundens ursinne efter en pungspark i tredje ronden.

-63,5 kg
Prudencio Ayite, RealFighter Lund vs Steffen Weise, Mikenta Danmark
Den relativt färske hemmafavoriten Prudencio tog sig an ingen mindre än den danske världs- och europamästaren Steffen Weise i en riktigt underhållande fight (Europamästare IFMA 2008, världmästare WKA 2008). Matchen var 5 ronder ren omväxling och Prudencio gav ett starkare motstånd än den rutinerade dansken antagligen väntade sig. Weise stifta närmare bekantskap med mattan flera gånger i klinchen, och blev stundtals totalt överkörd när Prudencio glänste med sin boxning i tredje ronden. Men Weise satte fler och tyngre knän, vilket tog musten ur Prudenio i fjärde ronden, och matchen, som gick full tid, slutade med poängseger för Weise.

-66 kg
Jonatan Ailert, Golden Leaf vs Daniel Lopez, Frontline Norge
En riktigt fin fight mellan två tekniska fighters representerande olika stilar, Jonatan mer traditionell thai med finter och tempoväxlingar, norrmannen med högre tempo och bra boxning. Redan i första ronden fick Jonatan ner Lopez huvud i ett järngrepp – och ringdomaren bröt då det hamnade för lågt. I en a-fight hade matchen med stor sannolihet tagit slut ett eller två knän senare, men nu gick det aldrig så långt. Jonatan fightades lugnt och energisnålt och även om Lopez mötte upp motståndet med god teknik såg han pressad ut. I tredje ronden lyckades Jonatan slå upp ett cut på Lopez högra ögonbryn, vilket tyvärr tvingade norrmannen att bryta matchen.

-80 kg
Burim Rama, C4 Kristianstad vs Pelle Aggerstrom, Mikenta Danmark
En till en början jämn fight där Burim bjöd på såväl kilon som centimetrar mot den längre och tyngre dansken. Men Burims aviga sydtass blev en för svår nöt att knäcka för Pelle, och i tredje ronden landade han en slagserie som gjorde dansken rejält groggy. Dansken såg ut som att han borde ha räknats ut där och då, men fick fortsätta efter räkningen, och Burim kunde snabbt avsluta med hjälp av ännu en slagserie.

-70 kg
Nicklas Larsen, Mikenta Danmark vs Kenneth Elvegård, Frontline Norge
Danske Nicklas Larsen gjorde matchen till sin genom att redan från start driva norrmannen med snabba tekniker i en strid ström som hade tröttat ut de flesta, även om flertalet attacker, däribland ett hoppknä, inte verkade göra särskilt stor skada i sig. Framåt fjärde ronden började norrmannen återhämta sig något och kunde stundtals stoppa duracellkaninens skuttiga framfart genom att driva med slagserier och sparkar, men var då redan för trött för att vända fighten. Poängvinst 3-0 till Larsen.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer