Klitschkos vs. världen

Denna gång var det obesegrade amerikanen Chris Arreolas tur att få ge sig efter ett av de ukrainska tornen.

WBC-bältet stod på spel. Eller rättare sagt, Klitschkos världsherravälde i tungvikt stod på spel vilket det alltid gör numera, oavsett vilka bokstäver som hänger runt midjan. Vitali (38-2-0) var brorsan som skulle fightas, med Wladimir i sin hörna. Det var med andra ord ett bekant scenario, som ledde till en lika bekant slutscen på Staples centre i Los Angeles.

Chris Arreola (27-1-0) uppvisade en haka av stål och all önskvärd motivation, vilket var det enda som fick matchen att bli åtminstone lite underhållande. Amerikanen var dock, som de flesta utmanarna till Klitschkobröderna, för kort i rocken för att kunna rubba resultatet. Arreola absorberade ukrainarens styva jabb och crossar med ansiktet gång på gång och svingade sig in i sporadiska anfall. Men mest agerade han måltavla för ett distansskytte som ökade Klitschkos försprång för varje rond.

Vitali var inte fullt så klinisk och försiktig som hans bror Wladimir kan vara, och tog en del risker på närdistans och försökte verkligen få en knock. Ett farligt spel om man vill se det rent taktiskt, men behövligt för publiken. Matchen kunde med rätta kallas en fight, vilket inte längre är något man kan ta för givet i tungvikten. Lite tragiskt var det därför att se när Arreolas coacher bröt innan elfte ronden. Det sönderbombade ansiktet hos utmanaren var skäl nog, men att bara vara sex minuter från äran att gå tiden ut, fick den store mannen att otröstligt bryta ihop i ringen.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer