NM och SM i helgen

På lördag går nordiska mästerskapen i karate, med fem deltagande länder. Samtidigt hålls svenska mästerskapen i ju-jutsu, som framför allt kommer avgöra hur lden nya andslagstruppen ska byggas.

NM i karate

Nordiska mästerskapen i karate präglas av konkurrensen hos de närmaste grannländerna, med gammal rivalitet mellan Sverige, Finland, Norge och Danmark fram för allt. Även Island och Estland deltar i år.

2008 blev det ett gott resultat för svensk del, fjorton medaljer varav fyra guld. Men truppen hoppas på ännu bättre utdelning i år.

– Vi fick full pott förra året och hoppas på att försvara våra titlar och få ännu bättre resultat i år, säger Ky Buon Tang (förbundskapten i kata) till SB&K.

SM i ju-jutsu

Förra hösten arrangerades världsmästerskapen i ju-jutsu i Malmö. Inför en hemmapublik blev det många minnesvärda resultat för svenska utövare. Men även slutet på tävlandet för en generation. Flera utövare valde att avrunda karriären med VM, och lämna sin plats i landslaget efter det.

På lördag när SM hålls i Värnamo, är landslaget därmed öppet för nya talanger som vill ta en plats. Tävlingarna får en extra nivå av prestige, när nästa generation i svensk ju jutsu träder fram. Arrangören Nico Christoforidis förväntar sig nya namn att lägga på minnet, och en tuff tävlingsdag.

– Många kommer att vilja visa upp sig för att komma med i landslaget, säger Christoforidis till SB&K.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer