Inför WEC 39

Som brukligt är WEC doldisarnas arena där en fighters prestation ofta överstiger hur känt hans namn är. På toppen av cardet ska fjäderviktstiteln sättas i rätt händer av Mike Brown och Leonard Garcia. I övrigt består kvällens gala mest av en fight för uppmärksamhet mellan up-and-comers.

FW title: Mike Brown (20-4-0) vs. Leonard Garcia (16-3-0)

När Brown snodde titeln av Urijah Faber var det rättvist rent sportsligt, men beklagligt i alla andra avseenden. Till skillnad ifrån den avsatte mästaren är Brown nämligen inte mycket till stjärna. Inte än i alla fall. Under åtta år som fighter har brottaren ifrån Portland skrapat ihop ett utmärkt record, i synnerhet eftersom alla förluster utom en har kommit i en tyngre division. Men Brown för sig som en journeyman, en grovjobbare i divisionen som fightas för att kunna betala hyran. Skulle han behålla titeln är det på tiden att han kommer ut, tar för sig, visar världen vem han är. Sluggern Garcia är däremot en dröm att marknadsföra. Uppvuxen på stryk i ett fattigt hem med mexikanska rötter. Efter att ha fått bägge lungorna punkterade med kniv i ett slagsmål bestämde Garcia sig för att mer organiserad fighting var en bättre idé. Mer street cred och karaktär kan ingen önska sig. Titelmatchen blir idrottsman mot street fighter, brottning mot fjäderviktens mesta brawler och blygsamhet mot härdad gameness.

LW: Bart Palaszewski (30-11-0) Vs. Ricardo Lamas (5-0-0)

Före detta IFL-talangen Palaszewski är en skön snubbe och hygglig striker, men hans nivå tycks ha planat ut på mitten av divisionen. Svårt att tro på några framtida titelförsök. Mot en kille som fick några veckor på sig att förbereda, aldrig har tävlat i en stor show och som har en åttondel av Palaszewskis erfarenhet borde det däremot se imponerande ut. Ingen mjukstart för Lamas det här.

FW: Jose Aldo (13-1-0) vs. Chris Mickle (31-11-2)

Oavsett vem som vinner titelmatchen, vill Nova Uniaos främsta fjäderviktare möta honom. Aldos talang överträffas bara av hans ambition. Bara en sån sak som att det här blir hans tredje proffsmatch på fyra månader. Mickle utgör en tröskel av rutin och träningsdisciplin, men har inte mycket till edge. Amerikanen fick någonstans jobbet som kringresande gatekeeper, då varenda gubbe han har en förlust mot låter bekant, medan hans skalper mest är nobodies.

LW: Rob McCullough (16-5-0) Vs. Marcus Hicks (8-1-0)

Under en smekmånad av framgång dubbades dåvarande champen McCullough till allt möjligt storslaget och lovande. Sedan kom kallduschen, två förluster på kort tid och en ny roll som hygglig contender. Men, han är fortfarande en jäkel på att slå hårt och mycket. Det matchar upp väl med kortväxte kraftpaketet Hicks, en man som är lika tacksam måltavla stående, som farlig powergrappler på backen.

LW: Danny Castillo (6-1-0) Vs. Phil Cardella (12-2-0)

Cardella är inhyrd i rollen av Texasbo eftersom galan hålls i Texas. Castillo har sitt fina record till trots, inte mycket som talar för honom här.

BW: Marcos Galvao (9-2-1) Vs. Damacio Page (10-4-0)

Den ultimata klassikern. Galvao är BJJ personifierat, Page är en elak striker. En vill stå och den andre vill ligga ner.

WW: Johny Hendricks (4-0-0) Vs. Alex Serdyukov (12-4-0)

Ungefär samma klassiker här. Hendricks är den senaste rekryterade monsterbrottaren i MMA. Division 1 all-American och hela det köret. Serdyukov är en rysk thaiboxare som vinner oftare än han förlorar, men är inte mer intressant än så.

BW: Kenji Osawa (14-8-2) Vs. Rafael Rebello (5-2-0)

Hygglig japansk Shooto-kille mot hygglig brasiliansk BJJ-kille i en fight som markerar att vi nu nått cardets utfyllnad.

LW: Alex Karalexis (9-4-0) Vs. Greg McIntyre (5-3-0)

Han den där ifrån första säsongen av TUF möter en av Dean Listers elever.

LW: Mike Budnik (8-1-0) Vs. John Franchi (4-0-0)

Records med få eller inga förluster är alltid ett föremål för intresse. Ingen av de här två har gjort sig ett namn ännu, men en stor vinst i kväll hade kunnat ändra på det.

WW: Justin Haskins (4-2-0) Vs. Mike Pierce (6-2-0)

Två okända killar avrundar cardet.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer