Engdahl vs. Prodér

Två av de minsta MMA-klubbarna i väst representerar på Zone Dynamite när fightingveteranen Peter Engdahl ifrån Kött FC går in i buren för en kamp i lättvikt mot Alexander Prodér ifrån Adrenaline fighters i Alingsås.

Peter Engdahl tränar på klubben med ”hårdaste namnet och mjukaste attityden”, som Kött FC beskriver sig själva. Majornas representant för Gracie Barra håller låg profil och distans i en annars prestigefull sport, men männen bakom kultklubben har lång erfarenhet. Engdahl tillhör första generationens fighters ifrån Göteborg, och tävlade för Lupus redan runt sekelskiftet. Han håller bland annat en seger i shootfighting 2002 mot stockholmaren Joar Palm. Endast 25 år gammal har Engdahl varit i gamet länge, även om den stundande fighten blir hans debut som proffs.

Alexander Prodér gjorde en kometkarriär på Gladius MMA innan han lämnade sporten med ett obesegrat record på 4-0-0 i MMA. För några månader sedan dök han upp igen på den nystartade klubben Adrenaline fighters i sin hemstad Alingsås. På ett halvår har den lilla men högljudda klubben bokstavligen gjort tillräckligt med väsen av sig för att ha satt sitt avtryck på Västkusten. Den kommande fighten blir första proffmatchen sedan 2006 för 22-årige Prodér.

Fighten går i lättvikt, -70 kg. Zone FC Dynamite hålls 25 april i Lisebergshallen, Göteborg.

http://www.thezonefc.com/news.asp

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer