K-1 Max Japan

Idag avgörs kvalet till Max bland hoppfulla japanska fighters under 70 kg. Dessutom medverkar bland annat Albert Kraus, Yoshihiro Sato och Hiroya i superfights.

Den mest intressanta fighten på cardet är förra årets sensation Yoshihiro Sato, även känd som ”han som knockade Buakaw”, som möter Sergey Golyaev. Den långe ryssen är i sin tur mest känd för att han vann en decision mot Takanori Gomi på Sengoku i höstas. De två 185 cm långa thaiboxarna möts på vanliga K-1-regler.

2002 års GP-vinnare Albert Kraus går en superfight mot betydligt mer oerfarne koreanen Su Hwan Lee.

Tonårsligans superhjälte Hiroya är med i en superfight, och rematch, mot landsmannen Kizaemon Saiga.

Sista superfighten går mellan två japaner, Daisuke Uematsu och Kazuhisa Watanabe.

Startfältet i japanska kvalturneringen till K-1 Max är en blandning av veteraner och nykomlingar.

Ett nytt namn är Yuichiro ”Jienotsu” Nagashima, som möter mer rutinerade Hayato i sin kvartsfinal. Nagashima bröt av mot den vanliga modeshowen som brukar vara standard på K-1:s presskonferenser, och kom istället utklädd till en kvinnlig mangafigur (bilden ovan).

Två män med likvärdig rutin ifrån K-1-ringen möts när boxaren Tatsuji tar sig an karatekan Yuya Yamamoto.

Storväxte Yasuhiro Kido som gjorde ett starkt intryck förra året, möter nykomlingen Hinata.

Veteranen Taishin Kohiruimaki vann en gång i tiden matcher mot namn som Ramon Dekker, Genki Sudo och Albert Kraus. Men de senaste åren har formkurvan pekat brant nedåt för 31-åringen. Kohiruimaki är denna gång matchad mot mediaikonen Andy Ologun som han har en förlust mot redan. Viss fördel blir det tack vare att Ologun missade vikten på invägningen, vilket enligt K-1:s något udda regler, innebär att nigerianen ligger back en poäng vid matchens början.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer