Tittarna sviker säsongens TUF

Blandade nyheter ifrån de åttakantiga buren. Inklusive bonusar som delades ut, titelmatchen ingen bryr sig om, ett stort avslöjande på gång och Brock Lesnar som barnleksak.

UFC 86 – Jackson vs. Griffin

Quinton ”Rampage” Jackson’s försvar av bältet i lätt tungvikt sköts upp i ett halvår för att passa in med en säsong av The Ultimate Fighter (TUF). Som coach för ett lag på dokusåpan, där utmanaren Forrest Griffin utgjorde coach för det andra, skulle hypa eventet och göra titelmatchen mer intressant. Var planen. Vårens säsong av TUF är inte långt ifrån ett fiasko, med seriens lägsta tittarsiffror och klent intresse även ifrån hardcorefans. Griffin och Jackson övertygar inte som rivaler, och verkar mest pendla mellan lätt roade och uttråkade när de visar sig i serien. Inga hårda ord, muck och hotelser. Och inte mycket till biljettförsäljning. UFC 86, där bältet står på spel, har än så länge långt kvar till en slutsåld arena

Det stora avslöjandet

President Dana White har ett stort avslöjande på gång. Detta fick press och fans veta redan för en vecka sedan, utan några hintar om vad det kunde gälla. Smart marknadsföring av herr White förstås, som sett till att hela världen diskuterar vad detta stora något kan vara. Häromdagen medverkade White på CNBC:s ”Powerlunch”, ett nyhetsprogram, och dementerade lite rykten om vad som ”ska påverka MMA de närmaste fem åren”. Oavsett vad den stora nyheten är, har det inte med något av detta att göra:

Floyd Mayweather
TV-deal med FOX eller andra stora nätverk
Sammarbete med WWE

Två gånger tidigare har White utannonserat en liknande nyhetsbomb vilket skapade lika mycket spekulation och förväntningar. Avslöjandet de gångerna var Royce Gracies comebackmatch mot Matt Hughes, och en sponsordeal med Budweiser.

UFC-fighters blir dockor

Med förväntningarna kring den hemliga nyheten som förstärkare, passade White på att släppa en lite mindre nyhet. UFC har ingått i en deal med företaget JAKKS, som är en ledande tillverkare av dockor och souvenirer som merchandise. Företaget har bland annat haft ett långt samarbete med WWE. Förutom att man ska kunna köpa en BIC-tändare med UFC:s logga på, kommer JAKKS tillverka dockor, eller actionfigurer, av kända fighters. I den första serien som planeras att släppas runt jul, ingår Chuck Liddell, Forrest Griffin, Michael Bisping, Anderson Silva och Brock Lesnar.

Bonusar på UFC 85

UFC:s eftertraktade bonusar för bästa KO, submission och fight, låg denna gång på $50.000. Något oväntat fick Thiago Alves priset för bästa KO, trots att han aldrig riktigt slog ut Matt Hughes. Nykomlingen Kevin Burns tog priset för kvällens submission med sin triangel mot Roan Carneiro, en bedrift som inte blir mindre mot bakgrunden att Burns har ett blåbälte i BJJ, att jämföra med Carneiro som är ett mycket dekorerat svartbälte. Lättviktarna Matt Wiman och Thiago Tavares fick varsin bonus efter att ha gått kvällens bästa fight.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer