Svenska medaljer på VM i BJJ

Resultaten ifrån den blandade svenska truppen som åkte till Long beach börjar trilla in. Hittills har sju medaljörer siktats i resultatlistorna.

Hanna Sillén ifrån Brasa tog guld i vitbältesklassen, och graderades till blåbälte på pallen som en extra belöning. Hon blev den ende svenska guldmedaljören på mästerskapen, men tävlingen var ändå en stor framgång för skandinavisk del.

Mikael Marffy ifrån Brasa Malmö, fick ett brons som lilabälte i sin viktklass, och ett brons till i den öppna klassen.

I lilabälten damer, tog Tove Södersten ifrån Prana JJ ett silver i fjädervikt. I samma bältesklass fick Hiltis Ella Rudfeldt med sig ett brons i weltervikt, och hennes teamkamrat Jennifer Guiola knep silvret i viktklassen över. Guiola förlorade finalen mot en dansk utövare, Brasa Köpenhamns Shanti Abelha, vilket var en repris på matchen de gick på Kaisho cup för inte så länge sedan. Danskan tog även ett brons i öppen klass för lilabälten, och kan numera titulera sig trefaldig världsmästare i BJJ.

Skandinaviska grenen av Brasa hade överlag en bra tävling. Anders Ödal, som tävlade i en av de tyngsta klasserna som brunbälte, vann ett brons.

Andra skandinaviska medaljörer inkluderar danska Monica Mascarenhas, bronsmedaljör i blåbälte, samt norrmannen Joackim Hallum ifrån Frontline som även han tog ett ett brons i samma bältesklass för herrar.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer