Showdown – resultat

Drygt 1500 personer i Lisebergshallen fick se nio varierade matcher på The Zone FC – Showdown.

[b]-65 kg: Nicklas Bergman vs. Oskar Sollevi[/b]

Stilkrig där Sollevi var den som fick hem matchen dit han ville han den, efter en snabb nedtagning. Bergman försvarade sig bra och kämpade underifrån för att återta guard och komma upp stående. Sollevi var dock i kontroll och kunde stegvis förbättra sin position och slutligen slå ut Bergman. Båda fighters var i stort sett oskadda efteråt. En teknisk grapplingmatch som mjuk inledning på galan.

Oskar Sollevi på TKO, 4:25, rond 1

[b] -70 kg: Martin Svensson vs. Frank Eriksson Barman [/b]

Och så har nästa svenska stjärna presenterat sig. En tonårig Svensson med snällt utseende, som i buren förvandlades till något elakt från Curitiba. Martin Silva öste allt: slagserier, höga sparkar, hoppknän, i vansinnestempo. Barman blev hårt träffad tidigt, och nästan sänkt efter några sekunder, men gav sig inte och hade ett bra giljotinförsök i matchens enda vända på golvet. I övrigt var det bara Martin Silvas galna offensiv som syntes, tills ett knä golvade Barman igen, och motiverade Knudsen att bryta.

Martin Svensson på TKO, 1:23, rond 1

[b] -78 kg: Peter Mettler vs. Per Fridén [/b]

Händelserik, men kort match. Mettler rusade på och brottade ner Fridén i starten, men mannen från Ren Yi tog det cool och jobbade metodiskt på att reversa. Han kom överst, men fastnade i vändningen med huvudet i en giljotin som Mettler drog stenhårt. Fridén klarade sig ur låset på något sätt, och kunde förbättra, få rygg och därefter mata slag på en utplattad schweizare för TKO. Mettler var oskadd och protesterade, men försvarade sig inte när slagen haglade. Då bryts matchen, som den ska.

Tillägg: Ansvarig domare på matchen meddelar att Mettler inte var så oskadd som han gav sken av efter matchen. Fridén sista slag fick schweizarens ögon att rulla bak, och hans kropp att ”go limb”. Mettler hade även problem att ställa sig upp efteråt.

Per Fridén på TKO, 1:54, rond 1

[b]-85 kg: Pål-Öyvind Andersen (Norge) vs. Victor Cheng[/b]

Cheng fick sitt coming out party minsann. Efter kvällens längsta promenad till buren med massa kramar på vägen, fick City Fight Gyms karismatiske mellanviktare visa upp sig. Tre ronder kickboxning fick verkligen igång publiken. Cheng var avslappnad, fokuserad och riktigt vass i boxningen, och prickade norrmannens ansikte gång på gång. Andersen var orädd och stryktålig, och gav tillbaka så gott han kunde. Alla försök att få ner matchen i den norska grapplerns värld, sprawlades bort och det var starkt av Andersen att fortsätta kriga och inte börja buttscoota istället. Go down swinging kan man sammanfatta det. En av kvällens bästa matcher, tack vare Chengs teknik och Andersens gameness.

Victor Cheng på TKO, 0:44, rond 3

[b] -77 kg: Fredrik Klingsell vs. Besam Yousef [/b]

Hur kunde ”Klingan” stå upp efter första ronden? Kroppsslag och knän slog in i Brasafighterns mellangärde i fem minuter. Yousef delade ut galet mycket stryk. Men inget han landade kunde stoppa Klingsell, som dessutom noterade några nedtagningar och kunde sätta några slag ifrån topp. I rond två var Klingan blodig av ett stort cut över näsan och fortsatte käka läder tills läkaren bröt. Kvällens främsta kämpamatch. Yousefs thaiboxning och styrka blev avgörande, men Klingans krigarhjärta imponerade.

Besam Yousef på TKO (doctor stoppage), 3:33, rond 2

[b] -85 kg: Martin Lavin vs. Mats Nilsson [/b]

Tre ronder som såg ungefär likadana ut. Lavin och Nilsson har liknande styrka i buren, och är jämnt matchade. Men Nilsson har det där lilla försprånget i grappling och nedtagningar som gav honom en bättre position gång på gång. Frustrerande för ”Lava” som gav allt, men hela vägen fick kämpa i uppförsbacke.

Mats Nilsson på decision (3-0), 5:00, rond 3

[b] -72 kg: Inga Sheroziya vs. Elina Nilsson [/b]

Sheroziya såg varken stor eller särskilt farlig ut innan matchen. Det intrycket ändrades snabbt. Hon var både stenhård, seg och uppenbarligen löjligt stark, med vassa sparkar och träffsäkra raka slag. Sheroziya kunde fightas, milt sagt. Nilsson körde på med publiken i ryggen och försökte få nedtagningar och ta rygg på ryskan, men stoppades gång på gång. Matchtempot dog lite i rond två och tre i dödlägen mot buren. På hela taget en jämn kamp, även om ryskan hade fördel från start till mål.

Inga Sheroziya på decision (3-0), 5:00, rond 3

[b] -77 kg: Gustavo Picone vs. Ståle Nyang [/b]

Ringrosten syntes på Nyang. Den norske veteranen hade inte tappat sin teknik, men kanske lite av sitt självförtroende som han alltid hade förr. Picone presenterade sig med några ekande lowkicks, och kunde sedan få matchen till golvet och visa hög nivå på sin grappling. Nyang hamnade tidigt i en defensiv roll, försvarade sig väl men fastnade till slut.

Gustavo Picone på submission (RNC), 2:53, rond 1

[b] -93 kg: Matteo Minonzio vs. Alexander Gustafsson [/b]

”Tough isnt how you act, its how you train” som det står på SBG:s tröjor. Minonzio agerade så tuff och bad man bara kan. Med tatueringar och muskelbyggnad som… äsch, nu ska vi inte fastna på det. Men när det väl gällde var Gustafsson helt enkelt tuffare. Italienaren försökte clincha och ta ner, som han gillar att göra, men landade underst och fick till slut ”the mauler” på ryggen. Domaren bröt efter några rejäla smällar, Minonzio ville fortsätta, men som Gustafsson sa efteråt: ”Jag kunde suttit på hans rygg resten av ronden”. Ingen anledning att dra ut på det.

Alexander Gustafsson på TKO, 3:52, rond 1

Tre matcher ströks ifrån cardet. Eddy Bengtsson och August Wallén kom upp i buren och förklarade vad som hänt med deras motståndare. Publiken var missnöjd, men förstående.

Text: Andreas Bruzelius
Drygt 1500 personer i Lisebergshallen fick se nio varierade matcher på The Zone FC – Showdown.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer