Slut för Bodog

Flera källor rapporterar att Bodog Fight är ett avslutat kapitel.

Bodog är ett grupp som främst sysslar spel på internet. Poker, vadslagning, casino, sändningar av matcher och mer. Bakom står mångmiljonären Calvin Ayre.

2006 startade Bodog Fight som den senaste aktören på marknaden för MMA-event. Företaget började med två säsonger av en egen dokusåpa, som aldrig lyckades slå igenom. När serien plockades bort ifrån TV, satsade företaget på galor istället. Med aggressiv marknadsföring blev namnet Bodog snabbt etablerat, men publiken, tittarna och intäkterna kom aldrig.

Företagets paradnummer var den ryska galan för ett år sedan i samarbete med M-1. Eventet toppades av en match mellan Fedor Emelianenko och Matt Lindland. Men trots publicitet och uppmärksamhet, fick företaget aldrig stabilitet. Enligt Wrestling observer har Bodog Fight förlorat 38 miljoner dollar under de senaste två åren.

”Det var kul så länge det varade”, kommenterade Ayre i sin blogg tidigare i veckan, och bekräftade att Bodog Fight mer eller mindre är nedlagt.

MMAweekly pratade med en anställd på företaget och fick som svar på frågan vad Bodog Fight sysslar med just nu, svaret: ”Jag sitter på ett tomt kontor”.

Text: Andreas Bruzelius

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer