Sherozia vs. Nilsson på The Zone FC

Stående krig är att vänta när en rysk karatemästarinna möter svensk thaiboxare på galans enda match för damer.

Inga Sherozia har en av de snyggaste meriter som en kampsportare kan stolsera med – före detta världsmästarinna i karate. Förutom det har hon även varit rysk champ i samma stil, och därtill rysk mästarinna i sanshuo. Att döma av bilderna som nådde redaktionen kan hon frysa en spark som hade gjort van Damme avundsjuk, och har brutalt tillplattade karateknogar.

Den senaste tiden har Sherozia breddat sitt game och tränar nu combat sambo. Hon är dock fortfarande främst en utpräglat stående fighter. Detta blir hennes proffsdebut som MMA-utövare.

Svenska Elina Nilsson kan stolsera med att vara den enda kvinnan i Sverige som gått en proffsmatch i MMA. Detta skedde på EVT i Stockholm för två år sedan.

Nilsson har tävlat mer inom andra kampsporter, och har bland annat blivit svensk mästarinna i boxning på nybörjarnivå. Hon har även två proffsvinster i muay thai och en hög meriter till ifrån diverse boxningsringar. MMA tränar hon på Gladius MMA i Göteborg.

De två kvinnorna är ungefär lika stora, runt 70 kg och 170 cm långa, och delar samma passion för slag och sparkar vilket lägger upp scenen för en riktig slugfest i Lisebergshallen.

The Zone FC 2 – Showdown är ett event för professionella MMA-matcher i bur, som hålls på Lisebergshallen i Göteborg 10 maj.

Text: Andreas Bruzelius

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer