Superior Challenge – Hasselvall vs. Hasegawa

Nästa sista matchen på fightcardet och co main event ställer en japansk krigare mot landets främsta kampsportskändis.

[b] -60 kg: Musse Hasselvall, Sverige (2-0) vs. Takeshi Hasegawa, Japan (3-5-3) [/b]

Musse blev kampsportaren nummer ett med hela svenska folket efter Rallarsving. Mer känd för sin mjuka attityd och färgglada speedos, än manlig tuffhet. Skenet bedrar. Musse har fightats sedan barnsben, tagit 5 SM-guld i ju-jutsu och kommit trea på VM i samma sport. När han väl tävlar i SW eller MMA, brukar han vinna, och det är motiverat att kalla honom Sveriges främste i bantamvikt.

Takeshi Hasegawa har i jämförelse inte mycket hype bakom sig. Han är av många unga japaner som söker lyckan i galor som Deep och Pancrase. Som de flesta av sina landsmän har Hasegawa en bred bas av kvalitetsträning i ryggen. Han tränar bland annat med Yoshiro Maeda, som är en högrankad fjäderviktare.

Detta är en match som kan komma att avgöras på vem som har starkast psyke. Musse har öppet erkänt sina problem med prestationskrav och tävlingsnerver. Hasegawa har mer rutin som proffs, inte mycket att förlora och är av det sega virket. Han har bara stoppats en gång. Musse borde ha ett tekniskt övertag. Men skulle Hasegawa hänga kvar och göra matchen utdragen, är det svårare att tippa en vinnare.

Text: Andreas Bruzelius

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer