Ringholm leder UFC Scandinavia

Om man inte kan besegra dem, får man alliera sig, kommenterade Bosse Ringholm sitt oväntade karriärsval.

Bosse Ringholm, före detta vice statsminister och idrottsminister, tillträder platsen som president för nya UFC Scandinavia. Detta meddelades på en presskonferens som hölls på MGM Grand i Las Vegas, Nevada igår kväll.

– Vi har haft stora framgångar med expansionen till Europa. Nu satsar vi på Skandinavien, där marknaden ser lovande ut, kommenterade UFC:s president Dana White.

Tillsättningen av Bosse Ringholm var oväntad, då den före detta idrottsministern under sin tid i regeringen försökte få kampsport med fullkontant förbjudet i Sverige. Ringholm som länge varit engagerad i idrott, menar dock att det finns ett samband.

– Min långa erfarenhet av amatöridrott ger mig en klarsyn på ultimate fighting, som andra kanske saknar. Vi kunde inte förbjuda sporten, däremot kan jag göra en insats för att minimera skadan. Som ansvarig för världens främsta organisation inom ultimate fighting, kan jag föra in sunda influenser, till exempel ifrån innebandy och fotboll.

Dana White verkade inte bekymrad över att Ringholm hade egna ambitioner med sporten, och att han dessutom försökt förbjuda den.

– Fatta att vi har en före detta minister som ny president. Det är ett enormt erkännande för oss, och det visar varför UFC är ledande i världen inom MMA, kommenterade White.

En svensk presskonferens om UFC Scandinavia kommer hållas idag, 1 april.

Text: Andreas Bruzelius

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer