Superior Challenge – Yousefi vs. Roddy

Här presenteras den fjärde matchen i landskampen Sverige vs. Irland som utgör en del av undercard på galan i Stockholm 5 april.

Eventet har en landskamp som del av undercard, när Irland möter Sverige i en serie av sex matcher. Records inom parantes är summan av amatör- och proffsrecords.

[b] -65 kg: Navid Yousefi, Sverige (2-4-2) vs. Owen Roddy, Irland (2-3-0) [/b]

Taekwondospelaren sadlade om till BJJ och vidare till MMA. Hiltis Yousefi har sin bakgrund i stående kamp men har numera ett blått bälte i grapplingens ädla konst. Roddy har i teorin ett försprång på marken som en av Irlands främsta grapplers och ett relativt nytt brunbälte runt midjan. Han tränar itll vardags på Straight Blast Gym i Dublin.

Detta är två fighters som har matchats hårt, vilket syns på deras records. Yousefi har bland annat kolliderat med de finska bröderna Lähdesmäki tre gånger, och varit i Japan där han fick möta topprankade Takeshi Inoue. Senast han fightades på hemmaplan var i treronderskriget mot fransmannen Monier på EVT 6 i Stockholm. Roddy har bland annat tävlat i brittiska Cage Rage.

Det borde vara fördel till den lättfotade Yousefi på fötterna, och försprång till Roddy på marken. Men som alltid lämnas bälten och meriter utanför ringen, och fighten är svårtippad.

Text: Andreas Bruzelius

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer