The Zone FC blev utan anmärkning från länsstyrelsen

Länsstyrelsens utsända hade inget att anmärka på den första svenska MMA-galan sedan kampsportslagen trädde i kraft. I dag offentliggjordes tillsynsrapporten.

Den 21 maj 2007 fick Svenska MMA-förbundet tillstånd av Kampsportsdelegationen vid länsstyrelsen i Örebro att sanktionera MMA-matcher. Tillståndet är tidsbegränsat och gäller till och med den 31 maj 2008. Därefter ska förbundets tävlingsverksamhet utvärderas.

The Zone FC som gick i Solnahallen den 9 februari blev den första MMA-galan som arrangerats i Sverige efter tillkomsten av kampsportslagen. Länsstyrelsens tillsynsrapport offentliggjordes den 6 mars. Myndigheten hittar ingenting att anmärka på, vare sig gällande läkarkontroller, matchningar eller på matcherna i sig och skriver:

”Sammantaget anser Länsstyrelsen, tillsammans med sakkunnig George Sallfeldt, att det ur säkerhetssynpunkt inte fanns något att anmärka på och att arrangemanget genomfördes i enlighet med det tillstånd och de villkor som meddelats av kampsportsdelegationen.”

Länsstyrelsen konstaterar också att SMMAF lämnat en rapport om vilka läkaråtgärder som gjorts under matcherna och med resultatet från läkarkontrollen.

Representanter från länsstyrelsen var på plats för att följa invägning och läkarkontroll, prata med funktionärer och domare, samt titta på själva matcherna. Så kommer det sannolikt även att bli på de två ytterligare galor som kommer att hinna genomföras innan SMMAF:s tillstånd ska utvärderas: Superior Challenge den 5 april och The Zone FC 2 den 10 maj.

Text: Markus Lindberg

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer