Tre damboxare i EM-final

Shipra Nilsson, Klara Svensson och Anna Laurell är alla klara för final i boxnings-EM.

Finalmatcherna går på lördag, den 20 oktober, i danska Vejle. Anna Laurell, 27, går i -75 kg och möter Maria Yavorskaya från Ryssland. En vinst för Laurell vore ett kvitto på att hon definitivt är tillbaka i världstoppen efter sin sjukdom.

Klara Svensson blev utsedd till årets boxare efter att ha tagit silver vid 2006 års VM i Indien, bara 19 år gammal. Sedan dess har hon varit skadedrabbad. På lördag möter hon Lucie Bertand från Frankrike i -63 kg.

Shipra Nilsson möter Viktoria Rudenko från Ukraina i -52 kilosklassen. Nilsson, 24, har vunnit de nordiska mästerskapen och har nu chans att ta ytterligare ett kliv framåt.

Text: Markus Lindberg

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer